Cireșele românești ies pe piață în luna mai! Cât vom da pe un kilogram
Autor: Liana Ganea | Publicat pe: 30 Martie 2023, 12:39
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
Cele mai îndrăgite fructe ale verii ies pe piață în jurul datei de 10 – 15 mai. Iată care sunt prețurile cerute de fermieri pentru cireșele românești.

Vine momentul mult așteptat de români! Cele mai căutate fructe ale verii, cireșele românești, vor ieși pe piață între 10 și 15 mai, relatează b1tv.ro.

Cireșele ies pe piață în mai

Primele informații arată că cireșele românești vor putea ajunge pe masa românilor între 10 și 15 mai. În ceea ce privește costurile, este bine de știut că un kilogram va valora, în medie, 15 lei.

”Anul acesta se pare că pomii pornesc un pic mai greu în vegetație, ceea ce nu este de rău deloc, în sensul că lunile februarie și martie au fost un pic mai reci. Ne avantajează pentru că pornind mai târziu în vegetație, înfloresc mai târziu și astfel avem speranța că nu vom fi afectați de înghețurile târzii de primăvară. Estimăm că primul soi de cireșe care se maturează la noi în plantație și în condițiile pedoclimatice sau microclimatul din zona județului Ialomița, mai precis Coșereni, undeva în jurul datei de 20 mai, preconizăm că se va matura soiul Early Lory. Este unul dintre cele mai timpurii soiuri care se maturează în România și la noi în zonă în jurul datei de 20 mai, să zicem cel târziu 25 mai”, a spus Ing. Marius Roman pentru Agrostrategia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?