Circulația rutieră și feroviară, blocate din cauza vântului. Unde au intervenit pompierii în ziua Codului Portocaliu
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
Pompierii din România au intervenit în 27 de județe, care s-au aflat sub avertizare de vânt puternic.

Pompierii au intervenit, pe parcursul zilei de marți, în 86 de localități din 27 de județe, afectate de manifestările fenomenelor hidrometeorologice prognozate, în urma emiterii avertizărilor Cod Portocaliu și Cod Galben de vânt puternic, au transmis reprezentanții IGSU într-un comunicat de presă.

Astfel, potrivit sursei menționate, echipaje ISU au intervenit în județele Alba, Bacău, Bihor, Botoșani, Brăila, Buzău, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Galați, Giurgiu, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Ilfov, Mureș, Neamț, Prahova, Satu Mare, Suceava, Teleorman, Tulcea, Vâlcea, Vrancea și municipiul București, unde s-a intervenit pentru degajarea a 70 elemente de construcție de la 12 case și 58 blocuri, 297 de copaci doborâți de vânt, 28 stâlpi căzuți pe carosabil, fiind avariate 12 case, 3 anexe, 108 autoturisme și 2 instituții publice din județele Ilfov și Prahova.

”De asemenea, circulația rutieră a fost temporar blocată din cauza copacilor căzuți pe carosabil pe 4 drumuri naționale: DN 13/CV, DN 17/SV, DN 2D/CV, DN 75/AB și 1 drum județean: DJ 411/GR .

Circulația feroviară a fost temporar afectată pe magistrala 500 în localitatea Moara Nouă din județul Prahova, din cauza copacilor căzuți pe linia de contact.

Totodată, din cauza vântului care a suflat cu putere, au fost suspendate manevrele în porturile Constanța Nord și Constanța Sud”, se arată în comunicatul menționat.

Din punct de vedere al alimentării cu energie electrică, s-au înregistrat avarii în 102 localități din județele Harghita, Neamț și Vrancea, iar echipe specializate s-au aflat permanent în teren pentru remedierea în cel mai scurt timp a situației.

”Efecte semnificative s-au înregistrat în localitatea Cârligele din județul Vrancea, zonă în care s-a intervenit pentru salvarea unei persoane (bărbat 51 ani) rănit de un solar agricol luat de vânt.

La sosirea forțelor de intervenție victima se afla în stop cardio- respirator, însă a răspuns manevrelor de resuscitare aplicate de salvatori și a fost transportată la spital.

O altă situație s-a înregistrat în municipiul București, unde o persoană a fost rănită de o creangă în cădere. După evaluarea medicală acordată la fața locului, persoana a fost transportată la spital pentru investigații amănunțite”, au mai transmis reprezentanții IGSU.

Unde se mai intervine la această oră

Potrivit sursei menționate, la acest moment, se intervine în județul Neamț pentru degajarea elementelor de construcții (acoperișuri de bloc) în localitatea Piatra Neamț și pentru remedierea defecțiunilor de alimentare cu energie electrică în județele Harghita și Neamț.

De asemenea, din cauza vântului puternic, sunt suspendate manevrele în porturile Midia și trecerile cu feribotul din Zimnicea.

Citește și: Rețele de energie electrică, afectate de vântul puternic. La Buzău, o linie de electricitate a luat foc din cauza unui copac

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel