Circulația motocicletelor a fost interzisă pentru reducerea infracționalității
Data publicării:
Autor: Eduard Pascu
WhatsApp
Primarul din Addis Abeba a anunţat miercuri că va interzice circulaţia motocicletelor în oraşul său începând din 7 iulie, o măsură menită să reducă infracţionalitatea în creştere în capitala Etiopiei, relatează AFP.

Această interdicţie a fost decisă pe baza unui studiu realizat timp de o săptămână care a arătat că "un număr semnificativ de infracţiuni comise în oraş au loc cu ajutorul motocicletelor", în special jafuri, a explicat primarul Takele Uma pentru presa locală.

Măsura va intra în vigoare pe 7 iulie, însă, a spus el, "vor exista excepţii pentru motociclete utilizate de companii, de ambasade sau pentru transportul de corespondenţă".

Oraş cu aproximativ 5 milioane de locuitori, Addis Abeba este în general considerat sigur, atât pentru etiopieni, cât şi pentru străini. Însă o creştere recentă a infracţionalităţii a alarmat populaţia şi politicienii.

Primarul a anunţat de asemenea interzicerea circulaţiei în timpul zilei pentru majoritatea vehiculelor de transport, în încercarea de a fluidiza traficul în capitală deseori îngreunat de numărul mare de vehicule. 

Vezi și: Restricțiile de pe Autostrada Soarelui au fost ridicate. Lucrările au fost oprite

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel