Data actualizării:
Data publicării:

Circulația feroviară, întreruptă în Prahova din cauza unei locomotive care a luat foc. Șase trenuri staționează

Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
FOTO cu rol ilustrativ: DC News
FOTO cu rol ilustrativ: DC News
Locomotiva trenului R 5012 a luat foc lângă halta Tomșani (Ploiești), iar circulația feroviară este întreruptă în zonă.

Circulația feroviară este oprită între Inotești și Cricov, lângă Ploiești, din cauza unui incendiu produs la locomotiva trenului R 5012, iar șase trenuri staționează în gările de pe traseu, a anunțat, joi dimineața, Compania Națională de Căi Ferate ”CFR” S.A.

”Trenul R 5012, remorcat cu două locomotive, circula pe firul II, iar în jurul orei 07:15, la trecerea prin HC Tomșani, s-a produs incendiul la cea de-a doua locomotivă. Au fost decuplate ambele locomotive de garnitura trenului și a fost eliberată trecerea la nivel din HC Tomșani, iar la ora 07:37, la solicitarea pompierilor, au fost scoase de sub tensiune ambele fire de circulație, pentru intervenția de lichidare a incendiului”, precizează operatorul care administrează infrastructura feroviară publică.

În prezent, este afectată circulația a șase trenuri de călători, care staționează în gările de pe traseu (IR 1655 București Nord - Suceava, RE 10050 Buzău - București Nord, IR 1658 Bacău - București Nord, IR 1661 București Nord - Iași, R 5050 Adjud - Ploiești Sud, R 5071 Brazi - Buzău și IC 572 Galați - București Nord).

”Transmitem scuze călătorilor pentru disconfortul creat şi îi asigurăm că personalul feroviar al SRCF Galați va depune toate eforturile necesare pentru reînscrierea operativă a trenurilor în circulaţie, după finalizarea intervenţiilor ISU”, a mai transmis CFR SA, citat de Agerpres.

Incidente CFR în 2024

Reamintim că 2024 nu a fost un an ușor pentru companiile de transport ale statului român. Dacă la CFR vorbim de accidente feroviare, și TAROM este într-o adâncă criză în acest moment.

- Două vagoane ale trenului IR 1596 Craiova - Bucureşti Nord au deraiat în iunie.

- Un vagon cisternă al unui tren privat având în compunere 33 de vagoane încărcate cu combustibil și care asigura transport pe relația Brazi – Borzești Bacău a deraiat în luna martie.

- Nouă vagoane ale unui tren privat de marfă încărcat cu cereale au deraiat, iar două s-au răsturnat, între Craiova şi Caracal, la începutul anului.

- Traficul feroviar pe Magistrala 702 Făurei - Constanța este întreruptă în zona localității Cireșu (Brăila), după ce unul dintre vagoanele unui tren de marfă, format din 40 de vagoane încărcate cu păcură, a luat foc.

- Incidentul de lângă Făurei vine după un altul care a avut loc tot pe drumul spre Constanța. Un stâlp electric s-a prăbușit peste vagonul unui tren marfar care ulterior a deraiat în gara Medgidia. 

-  Un tren de marfă a unui operator privat a rupt, marți, 3 septembrie, linia de contact între stațiile Merișor și Crivadia, la aproximativ 20 de kilometri de Petroșani, fapt care a dus la întârzieri semnificative pentru trenurile R 1922 Oradea - București Nord - Mangalia și IR 1835 București Nord - Teiuș - Cluj Napoca.

- Tot marți, 3 septembrie, traficul feroviar pe tronsonul dintre stațiile Neptun și Costinești, pe linia feroviară Constanța - Mangalia, a fost temporar întrerupt din cauza unei șine rupte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel