Circulaţia autovehiculelor, interzisă în timpul nopţii pe anumite străzi din Copenhaga începând cu 1 iunie
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Valentina Miu
WhatsApp
Sursă foto: Freepik
Sursă foto: Freepik
Circulaţia va fi interzisă în timpul nopţii pe anumite artere din centrul oraşului Copenhaga începând cu 1 iunie în scopul garantării ordinii în zonele destinate vieţii de noapte din capitala daneză, a anunţat marţi poliţia, potrivit AFP.

Situate în cartiere animate ale capitalei (care au 644.000 locuitori intramuros), aceste străzi fac parte din aşa-numitele zone de viaţă nocturnă, al căror perimetru a fost extins şi care sunt supravegheate cu atenţie de poliţie.

Sunt şoferi care defilează în maşinile lor prin zonele destinate vieţii de noapte, folosesc zgomotos acceleraţia, ascultă muzică la volum maxim, strigă către trecători şi creează în general nesiguranţă şi situaţii de circulaţie periculoase, a precizat un responsabil al poliţiei din Copenhaga, Tommy Laursen, într-un comunicat.

Interzicând circulaţia, obiectivul nostru este de a preveni astfel de situaţii , a precizat el.

Abaterile vor fi pasibile de amenzi de 3.000 de coroane daneze (403 euro). Aceste zone, care reunesc mici spaţii pe o suprafaţă de câţiva mii de metri pătraţi, sunt situate în apropiere de primăria oraşului, de zona pietonală şi de fostul cartier al abatoarelor.

Riveranii, taxiurile şi transporturile esenţiale nu vor fi afectate de această interdicţie care se va aplica în fiecare zi de la miezul nopţii până la cinci dimineaţa, în conformitate cu legislaţia daneză, informează Agerpres.

VEZI ȘI: Taxa de pod de la Feteşti, suspendată de la 1 iunie pe perioada reabilitării braţului Borcea

De la 1 iunie, șoferi nu vor mai plăti taxa de pod de la Feteşti, anunță ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Potrivit oficialului de la Ministerul Transporturilor, taxa va fi suspendată până la finalizarea lucrărilor la podul peste braţul Borcea. 

Decizia de a suspenda taxa vine în întâmpinarea şoferilor care sunt obligaţi să stea la cozi interminabile din cauza lucrări care se tot prelungesc. 

Prețul taxei de pod Feteşti – Cernavodă este stabilit în funcție de tipul maşinii, dar şi de numărul de treceri. De exemplu, şoferul unui autoturism trebuie să plătească 13 lei, numai la dus. În caz contrar, amenda minimă porneşte de la 130 de lei.

La podul peste brațul Borcea se lucrează intens în această perioadă pentru a afecta cât mai puțin posibil sezonul estival.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel