Urmărește emisiunea live
Circa 430.000 de gospodării din zona Tokyo, Japonica, fără energie electrică după taifunul Faxai
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Aproximativ 430.000 de gospodării din zona Tokyo sunt în continuare afectate de o pană de curent provocată de un puternic taifun, a anunţat miercuri o companie de utilităţi din Japonia, citată de agenţia DPA. 

Taifunul Faxai, însoţit de rafale devastatoare de vânt şi ploi torenţiale, a lovit luni o regiune vastă din zona Tokyo provocând decesul a trei persoane, rănirea altor câteva zeci şi prăbuşirea mai multor stâlpi de înaltă tensiune. Un val de caniculă care a urmat marţi furtunii, a condus la decesul a doi vârstnici, iar alte zeci de persoane din prefectura Chiba, situată în estul capitalei Japoniei, au fost transportate la spital, a relatat Kyodo News.

Compania Tokyo Electric Power a anunţat că nu se cunoaşte deocamdată data la care ar putea fi reluată furnizarea energiei electrice în regiunile afectate de taifun. La un moment dat, peste 930.000 de gospodării au fost afectate de pana de curent extinsă din zona metropolitană a Tokyo. Taifunul, care se afla marţi deasupra Oceanului Pacific, a fost retrogradat la nivel de ciclon extratropical. Potrivit postului NHK, Faxai a fost cea mai puternică furtună care a lovit Tokyo în ultimii ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel