Nebunie și la Sectorul 2. Mihaiu, la fel ca Armand, anunță fraude. Chirieac, întrebare fundamentală pentru candidatul USR / Update: Plângere penală
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Analistul politic Bogdan Chirieac a avut o conversație, despre scandalul voturilor de la Sectorul 2, cu Radu Mihaiu, candidatul ADU la Primăria Sectorului 2, care ar fi pierdut alegerile în fața lui Rareș Hopincă, candidatul PSD+PNL.

Update:

Radu Mihaiu a depus plângere penală împotriva BES2, pentru abuz în serviciu și instigare la fals în acte publice.

„Am crezut că situația de la Sectorul 2 se poate închide civilizat, dar deja abuzurile sunt de nepermis. Depunem plângere penală împotriva Biroului Electoral Sector 2 pentru abuz în serviciu și instigare la fals în acte publice.

Legea nu poate fi călcată în picioare din interese politice! Nu se poate trece cu forța peste comisia din secție care declară în scris că rezultatul este viciat flagrant.

Se vede cu ochiul liber modul în care se încearcă fraudarea alegerilor de la Sectorul 2, vom extinde plângerile la mai multe secții unde tot procesul de vot a fost pus sub semnul întrebării, cu buletine preștampilate în ziua votului, cu chei de control care nu se închideau, cu presiune pusă pe președinții nedormiți.

Iar cel mai grav, pe secțiile închise (multe forțat), există 504 voturi exprimate care nu se regăsesc nicăieri. Repet, ca să fie clar, 504 oameni au votat, dar opțiunea lor nu apare de niciun fel“, a transmis Radu Mihaiu.

Știrea inițială

Marți dimineață, în emisiunea Bertei Popescu de la Antena 3 CNN, Radu Mihaiu, candidatul Alianței Dreapta Unită la Sectorul 2 a avut o intervenție telefonică, în care a reclamat faptul că s-a produs o eroare la transcrierea voturilor, dar și fraude în mai multe secții de votare.

„Sunt multe probleme, dar următoarea este super clară. Pe procesul verbal, cei din secția de votare, după 26 de ore de stat acolo, au transcris din greșeală voturile mele la doamna Iolanda Luminiţa Bughiu (n.r. candidata Partidului S.O.S. România) și voturile doamnei Bughiu la mine.

Este o eroare la transcrierea pe procesul verbal. Pentru corectarea acestei erori este o procedură foarte simplă. Se redeschide sacul de vot, cu toată lumea de față, inclusiv cu domnii Hopincă și Bughiu și se constată care este realitatea. Asta a cerut președintele secției de vot pentru că și-a asumat această eroare de transcriere.

Doamna Bughiu a avut 47 de voturi care au fost trecute la mine, iar eu am avut 333 de voturi care au fost trecute la dânsa. Diferența e de peste 280 de voturi. Diferența dintre mine și Rareș Hopincă este mică și se joacă la puține sute de voturi. Chiar și pe siteul AEP, acum, diferența e de 600 de voturi“, a spus, la Antena 3 CNN, Radu Mihaiu.

CITEȘTE ȘI        -        Clotilde Armand, circ la Sectorul 1. Chirieac: O rușine națională

Analistul politic Bogdan Chirieac a intervenit în discuție, precizând că eroarea reclamată de Radu Mihaiu nu va putea influența în vreun fel rezultatul votului la alegerile locale din 9 iunie.

„Dacă domnul Mihaiu are dreptate, acolo nu este o fraudă și nu suntem ca la Sectorul 1 cu scotocitul în saci. Este o eroare umană. În cazul de față ea poate fi verificată și îndreptată. În opinia mea, nu are o influență asupra rezultatului votului“, a spus Bogdan Chirieac.

„Mă scuzați, are o influență, pentru că în alte secții sunt fraude documentate, inclusiv cu buletine care au fost date deja ștampilate. Acum eu vorbesc doar de această speță care e destul de clară“, a zis Radu Mihaiu.

„Asta să o investigheze miliția. Eu nu știu despre ce spuneți dumneavoastră. Ce are sens în ceea ce ați zis e chestiunea de eroare umană care poate fi verificată imediat. Deocamdată, rezultatul votului nu este influențat.

În rest, să analizeze dorobanții, miliția și procuratura, dacă s-au băgat buletine... . E o altă problemă! Deocamdată este vorba de o simplă numărătoare a voturilor. Mai mult, înțeleg faptul că și la dumneavoastră se stă pe sacii de voturi fiindcă biroul electoral de sector nu a reușit să primească sacii și procesele verbale. Cui atribuiți dumneavoastră această gravă deficiență de organizare? Credeți că primarul de sector are un rol, că sunteți primar în funcție?“, a întrebat analistul politic.

CITEȘTE ȘI         -        Cine sunt noii baroni locali PSD și PNL care vor conduce județele României în următorii 4 ani după ce Flutur și alții au zburat

„Cele mai mari probleme sunt la completarea cheilor de verificare. Procesul de instruire pentru președinții secțiilor de votare a fost deficitar și nu a fost organizat de primărie, ci de către BEC. Sunt mulți președinți care spun că nu le-au ieșit cheile de verificare. Au fost peste 120 de secții cu probleme la completarea cheilor de verificare. Completarea și corectarea se face cu angajați ai prefecturii“, a zis Radu Mihaiu.

„Înțeleg faptul că doamna Armand nu are empatie pentru cetățeni, dar dumneavoastră ați organizat o mașină cu apă de băut și o mașină de sandvișuri pentru acești oameni, că mulți sunt trecuți de prima tinerețe și nu le e ușor să nu doarmă 40 de ore?“, a insistat Bogdan Chirieac.

„Este, într-adevăr foarte greu. Am organizat apă, însă mâncare nu avem dreptul prin legislație să acordăm, fiindcă președinții secțiilor de votare au prevăzuți bani pentru masă și nu se pot plăti din indemnizații publice bani tot pentru masă“, a mai zis candidatul ADU la funcția de primar al Sectorului 2.

CITEȘTE ȘI         -        Top 10 cele mai mari scoruri la consiliile județene după alegerile din 9 iunie 2024

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel