Data publicării:

Ciprul vrea să fie recunoscut drept cea mai săracă ţară din Europa

Autor: Crişan Andreescu, crisan_andreescu | Categorie: Economie
WhatsApp

Parlamentarii ciprioți au făcut un apel către Nicos Anastasiades, preşedintele ţării,să ceară Comisiei Europene să includă țara pe lista celor mai sărace ţări din Uniunea Europeană, după cum a relatat publicaţia Cyprus Mail.

Demersul parlamentarilor ciprioți de includerea pe lista ţărilor cu un nivel avansat al sărăciei ar permite Nicosiei să ceară asistenţă dintr-un număr mai mare de fonduri ale UE, conform celor două publicaţii menţionate.

Deputatul din partea Partidului Democrat, Angelos Votsis, a indicat că o astfel de cerere ar trebui să fie adresată în prezent din cauza problemelor din economie cu care se confrunta insula.

 Anul trecut, Ciprul a cerut ajutor financiar Bruxellesului pentru a sprijini băncile ca urmare a deprecierii titlurilor greceşti.

Cu toate acestea, o analiză a BCE din luna aprilie, 2013, a arătat că ciprioţii sunt de trei ori mai prosperi ca germanii. Potrivit autorităţii de reglementare, care a studiat nivelul de prosperitate al locuitorilor din zona euro între 2009-2010, averea medie a unei familii din insulă se ridică la suma medie de 670. 900 de euro, pe când cea a unei familii germane nu depăşeşte 200.000 de euro, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel