Planul Urbanistic General al Capitalei, anulat. Ciprian Ciucu: Fără PUG, închidem orașul
Autor: Ioan-Radu Gava | Publicat pe: 25 iun 2022, 12:20
WhatsApp
Sursă foto: Facebook Ciprian Ciucu
Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, a reacționat, după ce PUG-ul a fost anulat de Tribunalul București.

"Fără PUG, închidem oraşul", spune primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, după ce Tribunalul Bucureşti a anulat hotărârea prin care a fost aprobat Planul Urbanistic General al Capitalei.

Ciucu, preşedinte al PNL Bucureşti, afirmă că în actualul mandat nu s-a realizat "niciun progres" în ce priveşte realizarea noului Plan Urbanistic General.

"Instanţa a anulat printr-o hotărâre (nedefinitivă) Plaul de Urbanism General al Municipiului Bucureşti. În ceea ce priveşte progresul lucrărilor la PUG, astăzi ne aflăm tot acolo unde ne aflăm în ultima zi de mandat a Gabrielei Firea. Niciun progres. Fără PUG, închidem oraşul", a scris Ciucu, sâmbătă, pe Facebook.

Tribunalul Bucureşti a anulat hotărârea Consiliului General al Municipiului Bucureşti prin care a fost aprobat Planul Urbanistic General al Capitalei.

G Ad:

Decizia nu este definitivă.

"Admite acţiunea. Anulează HCGMB nr. 269/21.12.2000, emisă de către instituţia pârâtă. Cu recurs în 15 zile de la comunicare, ce se va depune la Tribunalul Bucureşti", prevede anunţul publicat pe pagina portal.just.ro.

Procesul a fost intentat în martie 2018 de către Carmen Speranţa Tomescu. Pârâţi sunt Consiliul General al Capitalei şi primarul general. Obiect procesului îl constituire anularea hotărârii de Consiliu General prin care a fost aprobat PUG-ul Capitalei împreună cu studiile de fundamentare, scrie Agerpres.

Planul Urbanistic General a fost anulat

Tribunalul Bucureşti a anulat hotărârea Consiliului General al Municipiului Bucureşti prin care a fost aprobat Planul Urbanistic General al Capitalei. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs. Procesul a fost intentat în martie 2018 de către Carmen Speranţa Tomescu. Pârâţi sunt Consiliul General al Capitalei şi primarul general, potrivit anunţului publicat pe pagina portal.just.ro. Planul Urbanistic General datează din anul 2000 şi avea termen de valabilitate 10 ani, adică până în 2010.

Până la acea dată trebuia elaborat un nou plan, dar documentul a fost prelungit prin mai multe hotărâri de Consiliu General. În lipsa unui Plan Urbanistic General, primăriile de sector au acţionat după propriile planuri zonale. Însă, acestea au fost suspendate de instanţă, iar o parte au fost anulate pentru că permiteau dezvoltări imobiliare haotice, conform Rador.

Astfel, situația avizelor se prezintă după cum urmează

Avizul Ministerului Lucrărilor Publice – este nelegal întrucât nu a fost emis ultimul așa cum prevedea legea la momentul respectiv.

Avizul Ministerului Sănătății – deși este trecut în anexă hotărârii de aprobare acesta nu există și nu a fost niciodată emis vreun act din partea Ministerului Sănătății, mai mult era prevăzut că fiind necesar în Avizul Arhitectului-Șef nr. 1A/2000.

Acordul de Mediu – acesta nu a existat la dată aprobării PUG cum nu a existat niciun alt act emis de vreo autoritatea care să aibă competențe în protecția mediului. Există un Acord de Mediu emis de Minister dar ulterior aprobării PUG (PUG aprobat în dată de 21.12.2000 iar Acordul a fost emis în 27.12.2000 cu o serie de condiții care nu au fost îndeplinite, făcând Acordul nul așa cum se prevede expres și în conținutul acestuia) (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro
Astrosens.ro
Astrosens.ro