Ciorbă ţărănească de pui cu tăieţei. Rețeta tradițională
Ciorbă ţărănească de pui cu tăieţei este o adevărată încântare pentru papilele gustative. Iată cum se prepară după o rețetă tradițională...
Ingrediente
Pentru stock-ul de pui
1 kg tacâmuri de pui
1 ceapă
1 morcov
1 păstarnac
1 rădăcina pătrunjel
sare
o bucată de rădăcină de ţelină
Pentru ciorbă
1 morcov tăiat rondele
1 ţelină mică tocată
1 ceapă mică tocată solzişori
1 ardei verde tocat
200 g roşii la sticlă
200 ml borş
leuştean tocat
sare
tăieţei
Cum se prepară
Într-o oală încăpătoare pune toate ingredientele de la stock-ul de pui. Acoperă cu apă şi dă la fiert, la foc mic, timp de 45 de minute. Luaţi spuma atunci când se formează. După fierbere, scoateţi din supă toate legumele şi carnea. De legume nu mai avem nevoie. Le vom înlocui cu altele proaspete. Două şarje de legume vor face zeama mult mai gustoasă. Apoi strecuraţi supa şi scoateţi carnea de pe oase dacă doriţi. Dacă nu, o folosiţi aşa cum este.
Tăiaţi legumele care vor intra în ciorbă. Puneţi supa pe foc. Când dă în fiert, adăugaţi toate legumele şi le lăsaţi să fiarbă până când sunt moi, scrie atlasculinar.ro. Pentru 2 litri de lichid, veţi pune cam o mână de tăieţei. Îi lăsaţi şi pe ei să fiarbă. Apoi, adăugaţi carnea, roşiile şi borşul fiert în prealabil. Ingredientele acide se pun întodeauna la urmă, şi după gustul fiecăruia. Potriviţi cu sare. Opriţi focul, presăraţi pătrunjel proaspăt sau uscat şi serviţi.
- Image by frimufilms on Freepik
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News