Ciorbă grecească de purcel. Rețeta din 1955
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: captură video YouTube Idei de retete
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: captură video YouTube Idei de retete
Vrei să încerci o rețetă nouă, plictisit fiind de aceleași feluri de mâncare pe care le gătești mereu? Îți propunem o ciorbă grecească de purceluș, după o rețetă din 1955.

Ingrediente

- 600 g carne de porc
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 1/2 țelină
- 2 ouă
- 1/2 pahar smântână
- 1/2 lămâie
- 1 legătură mărar
- 1 legătură pătrunjel
- sare

Cum se prepară

Se spală carnea, se taie în bucățele mici și se pune să fiarbă cu apă (aproximativ 1,5 l) și sare. Când carnea e aproape fiartă, se adaugă ceapa tocată mărunt, morcovii tăiați rondele și țelina tăiată cubulețe, potrivit reteteistorice.ro.

Separat, într-un bol, se bat bine gălbenușurile de ou cu smântâna și puțină sare, la care se adaugă treptat puțină zeamă din ciorbă (să fie doar puțin călduță) și zeama de lămâie, amestecând încontinuu.

Când ciorba este gata (totul este bine fiert), se ia vasul de pe foc și se adaugă compoziția de gălbenușuri, puțin câte puțin, amestecând permanent. Se potrivește ciorba de sare și se adaugă verdeața tocată mărunt.

BONUS: Borș de dovlecei în floare: Rețeta din 1938

Ingrediente

2-3 dovlecei în floare
2 linguri orez
sare
puțin mărar
puțin pătrunjel
500 ml borș
puțin leuștean

Cum se prepară

Se pune apa la fiert cu puțină sare. Când fierbe apa, se adaugă dovleceii rași de coajă, tăiați rondele sau bucățele, orezul și puțină verdeață (mărar și pătrunjel verde) tocată mărunt, potrivit reteteistorice.ro. Borșul se fierbe separat.

Când dovleceii sunt fierți, se adaugă borșul și se mai lasă câteva minute. La final se adaugă puțin leuștean tocat mărunt.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel