Ciorbă de raci, rețeta pas cu pas + video
Află în articol cum să faci ciorba de raci.
Bunica Gherghina, o vârstnică care are pe TikTok peste 500 de mii te urmăritori, a explicat într-un video cum se face ciorba de raci.
"Pentru început, puneți un litru jumătate de apă la fiert. Vă trebuie o ceapă mare să o tocați, un morcov mai mare, tot tocat, și un ardei. Aceste legume le punem la cratiță, în apa pe care am pus-o la fiert. Punem cratița înapoi pe foc și lăsăm legumele să se fiarbă bine. În timp ce fierbem legumele, curățăm ardeii, îi golim de semințe să fie curați, să punem coca în ei aici. Când s-au fiert legumele, punem 250 de ml de zeamă de varză și o cană de roșii decojite. După ce am pus zeama de varză și roșiile, mai punem iar două cănuțe de 250 de ml de apă. Apoi, într-o tigaie, punem 3 linguri de ulei în care călim 2 cepe tăiate mărunt.
După ce se înmoaie ceapa punem o cană de 250 de grame de făină. Ceapa călită cu făină este pentru umplut racii. Luăm un pic de zeama de la legume și punem peste coca asta. Cu această cocă din tigaie umplem ardeii. Apoi, punem racii în ciorbă. După ce am pus racii la fiert, punem și două linguri de ulei. Sare puneți după gust. Trebuie să gustați dacă vă place, de acră, de sărat. Când ciorbica s-a terminat, punem pătrunjelul", a explicat femeia.
@bunica.gherghina Ciorbă de raci! #5pasidebine #grandma❤️???? #romania???????? #Teleorman #văpupămamaia???? ♬ sunet original - Bunica Gherghina????
Ce facem dacă am mâncat mult și nu vrem să ne îngrășăm. Bilic: Plătiți-vă datoria cât mai rapid!
Medicul nutriționist Mihaela Bilic a explicat ce trebuie să facem după o masă copioasă pentru nu a nu ne îngrășa.
"Vine weekendul și odată cu el apar tentațiile alimentare: mâncăruri sățioase, produse de fast-food sau dulciuri. Cu siguranță meniul de la sfârșit de săptămână este mai generos, indiferent că suntem acasă sau în deplasare. Ce facem dacă am exagerat cu mâncarea? Ce măsuri luăm ca să nu ne trezim cu o indigestie sau cu 2 kg în plus pe cântar? Abaterile de la dieta echilibrată și sănătoasă pe care o aveți în mod obișnuit nu sunt o tragedie, dacă țineți cont de următoarele strategii:
Varianta nr. 1
Plătiți-vă datoria cât mai rapid! Organismul își stabilește echilibrul metabolic pe o perioadă de 4-5 zile, nu ne îngrășăm dintr-o masă și nu slăbim dacă sărim peste o masă. Nu contează dacă într-o zi ați mâncat mai mult, important este ce aport caloric mediu ați realizat într-o săptămână. Dacă azi ați cheltuit un “buget” de calorii dublu, mâine va trebui să faceți foamea… ca să vă plătiți datoria.
Masă de sărbătoare cu 3 feluri de mâncare și desert? A doua zi doar apă și cafea ca să ajutați digestia, iar la prânz o ciorbă sau un iaurt. În felul acesta, festinul de seară se repartizează pe 3 mese și rămâneți în bugetul caloric autorizat.
Varianta nr. 2
Strângeți “bani albi” pentru zile negre! În nutriție se numește apetit previzional și înseamnă să mănânci mai puțin în zilele premergătoare unui ospăț. Știți că urmează o petrecere sau un răsfăț culinar? Atunci economisiți calorii în vederea acestui eveniment. Cu o zi-două înainte mâncați doar supe, salate și produse lactate. Aportul redus de calorii din timpul săptămânii vă permite să o faceți lată în weekend", a scris Mihaela Blic pe Facebook. Vezi mai mult AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News