Data publicării:

Ciorbă de murături. Cel mai gustos fel de mâncare

Autor: Ema Apostu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay

Ciorbă de murături? Da! Nu știi ce pierzi dacă nu o încerci. Iată rețeta delicioasă.

Ingrediente

- 500 g murături asortate

- o ceapă medie

- un ardei gras

- un morcov

- o bucată de țelină

- o rădăcină de păstârnac

- 2 cartofi

- 2 roșii în bulion

Cum se prepară

Taie murăturile cuburi și pune-le la fiert în 2,5 litri apă. După 20 de minute, adaugă ceapa, ardeiul gras, morcovul, țelina și păstârnacul, pe care le-ai tocat mărunt, potrivit retetepractice.ro. După alte 10 minute de fiert, poți adăuga cartofii tăiați cubulețe. După ce au fiert și cartofii, adaugă cele 2 roșii din bulion. Lasă ciorba de murături să mai dea în câteva clocote, apoi închide focul și servește-o asezonată cu smântână și verdeață.

Vezi și: Înghețată de casă din doar 3 ingrediente. Rețeta rapidă și economică

Prăjitură fără coacere pentru zilele toride. Două rețete simple de Cheesecake

Dacă simți nevoia să mănânci ceva răcoritor și hrănitor, îți recomandăm și ciorba de roșii.

Ingrediente

 1 kg roşii
 1 ţelină rădăcină
 1 dovlecel
 2 ardei roşii
 2 morcovi
 1 ceapă
 sare
 piper
 2 lingurițe ulei
 100 g fulgi de ovăz
 1 legătură pătrunjel verde

Cum se prepară

Se curăţă şi se spală toate legumele. Se pun la fiert cu apă şi sare, la foc mic, acoperite cu un capac. Dovlecelul se pune la o jumătate de oră după ce au fiert celelalte legume, ca să nu se zdrobească, potrivit retete.unica.ro. Se verifică dacă au fiert toate legumele. Ceapa şi ţelina se dau deoparte, iar roşiile, morcovii, dovlecelul şi ardeii se pasează foarte fin cu blenderul şi se amestecă cu zeama în care au fiert.

Se pun din nou pe aragaz să mai fiarbă 20-30 de minute, să dea în câteva clocote. Se potrivesc cu sare, piper şi se mai adaugă puţin ulei. Ciorba de roşii se ornează cu pătrunjel verde şi busuioc şi se serveşte cu crutoane de pâine cu usturoi. Pentru un plus de gust, poți presăra deasupra ciorbei parmezan ras sau cubulețe de brânză feta.

În zilele toride de vară, poate fi servită rece. Este foarte răcoritoare!

Vezi și: Prăjitura "Ochii lui Petre Roman" - Un desert savuros și răcoritor: rețeta

Cum faci un covridog. Rețeta simplă și delicioasă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel