Ciorbă de fasole cu afumătură. Rețeta Gabrielei Cristea
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Dacă ți-e poftă de o ciorbă de fasole cu afumătură, poți încerca rețeta Gabrielei Cristea, preparată de soțul acesteia după instrucțiunile ei.  

"A pus de aseară fasolea la înmuiat și deja e a treia apă în care prefierb fasolea. A opărit, de asemenea, afumătura, avem niște coaste, și după aceea am pus-o la fiert, aici o să facem toată ciorba. Fasolea o punem la fiert peste afumătură. Mi-a curățat și niște legume, ceapă, morcovi, păstârnac, ardei roșu și țelină și le punem în oală pe toate.

După 40 de minute, după ce au fiert legumele, punem și roșiile. La sfârșit am dat și gust mâncării, pentru că am asezonat cu sare, o să punem și piper - eu pun și un strop de oțet în oală, iar cine vrea mai acră, să-și pună în farfurie.

Ca totul să fie bine, am pus și tarhon - nu am găsit proaspăt. Oprim aragazul, iar apoi punem tarhonul - aș fi putut să pun și o foaie de dafin, dar am uitat. Amestecăm și lăsăm să se infuzeze pentru gust și miros. Excelentă e! Poftă bună dragilor!”, a spus Gabriela Cristea pe Facbeook.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel