Data publicării:
Ciorbă cu cârnați afumați. Rețeta originală din Maramureș
Dacă vrei să încerci bucătăria maramureșeană, avem o rețetă delicioasă pentru tine: ciorbă cu cârnați afumați sau ciorbă țărănească din Maramureș. Iată cum se prepară.
Ingrediente
250 g costiţă afumată de porc de casă
250 g cârnaţi afumaţi de casă
1 ceapă mare tocată
2 morcovi potrivit, tăiaţi mărunt
1 rădăcină de pătrunjel şi câteva frunze
1 bucată de ţelină şi câteva frunze
2 frunze de leuştean
1 ardei roşu tăiat bucăţele
1 ardei galben tăiat bucăţele
1 ardei iute tocat mărunt
2 linguri de orez
3 cartofi curăţaţi şi tăiaţi cubuleţe
150 g fasole verde (păstăi ruptă buatele)
150 g mazăre verde boabe
150 g varză dulce tocată
sare
piper
boia de ardei
1 gălbenuş şi smântână
Vezi și: Cum a fost vacanța mea în Maramureș, după ani de concedii la plajă, în Grecia și Turcia
Tarator, supa rece bulgărească. Rețeta răcoritoare care se prepară fără foc
Cum se prepară
Într-o oală mai mare pui o lingură de untură la încins, adaugi costiţa afumată tăiată bucăţele, cârnaţii de casă tăiaţi bucăţele sau după cum doreşti şi îi laşi să se călească puţin în untura încinsă, potrivit restaurantedelux.ro. Apoi adaugi ceapa tocată, morcovul tăiat, ardeii tăiaţi, căleşti totul puţin, apoi adaugi apă fierbinte şi pui şi celelalte legume în oală, orezul, sare, piper, boia şi laşi la fiert până ciorba este gata.
Poţi servi ciorba ca atare sau poţi adăuga smântână amestecată cu gălbenuşul de ou. Pui verdeaţa tocată mărunt şi serveşti ciorba cu ardei iute şi pâine de casă proaspătă.
Și dacă ți se pare prea grea mâncarea din Maramureș, poți încerca o supă rece de legume:
Ingrediente
2 roşii
1 castravete de grădină curăţat de coajă
1 căţel de usturoi
1/2 ardei
apă rece, în funcţie de consistența dorită
sare, piper
2 linguri ulei de măsline
1 lingură oţet din vin sau zeamă de lămâie
puţină ceapă (opţional)
roşii uscate la soare, hidratate în prealabil în apă (opţional)
Cum se prepară
Se pun în blender toate ingredientele şi se amestecă până se obţine consistența dorită. Taie cubuleţe de avocado şi roşii, aşază-le într-un bol şi toarnă supa deasupra, scrie retete.eva.ro. De asemenea, poţi tăia şi cubuleţe de pâine mai veche şi uscată şi să presari deasupra verdeţurile care-ţi plac.
Vezi și: Cordon bleu rețeta. Cum se prepară
Ciorbă de murături. Cel mai gustos fel de mâncare
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News