Cioloş vrea o nouă generaţie politică: Punem adevărul în locul minciunii
Autor: DCNews Team | Publicat pe: 25 noi 2016, 22:27
WhatsApp
Dacian Cioloş a spus că răul cel mai mare pe care l-a făcut regimul comunist societăţii româneşti a fost minciuna promovată la rang de guvernare, iar pentru a pune adevărul în locul minciunii este nevoie de curaj, dar şi de o nouă generaţie politică.

'Istoricul Neagu Djuvara spunea că cel mai mare rău pe care regimul comunist l-a făcut societăţii româneşti a fost minciuna, promovata la rang de guvernare şi înrădăcinata în toate sistemele vitale. Minciuna care, aş continua eu, a instituit frica, intoleranţa, duplicitate', spune Cioloş, în comentariul postat vineri seara pe Facebook.

El subliniază că România trebuie reaşezată pe valori cum sunt adevărul, responsabilitatea, încrederea, pro-activitatea, toleranţa, umanitatea şi solidaritatea.

'Avem nevoie de curaj, de asumare individuală, dar şi de o noua generaţie politică pentru a pune, la nivel societal, adevărul în locul minciunii, pentru a înţelege că responsabilitatea, încrederea, pro-activitatea, toleranţa, umanitatea şi solidaritatea aparţin firescului, normalităţii. Împreună, trebuie să reaşezăm România pe aceste valori', subliniază Cioloş.

[citeste si]

El mai menţionează că în urmă cu două zile a participat la lansarea cărţii 'Mentalitate deschisă' editată de Institutul Dezvoltării Personale pentru că a simţit nevoia să sublinieze 'cât de importantă este o astfel de mentalitate pentru a construi împreună o altfel de Românie'. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?