Cioloş vrea o nouă generaţie politică: Punem adevărul în locul minciunii
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Dacian Cioloş a spus că răul cel mai mare pe care l-a făcut regimul comunist societăţii româneşti a fost minciuna promovată la rang de guvernare, iar pentru a pune adevărul în locul minciunii este nevoie de curaj, dar şi de o nouă generaţie politică.

'Istoricul Neagu Djuvara spunea că cel mai mare rău pe care regimul comunist l-a făcut societăţii româneşti a fost minciuna, promovata la rang de guvernare şi înrădăcinata în toate sistemele vitale. Minciuna care, aş continua eu, a instituit frica, intoleranţa, duplicitate', spune Cioloş, în comentariul postat vineri seara pe Facebook.

El subliniază că România trebuie reaşezată pe valori cum sunt adevărul, responsabilitatea, încrederea, pro-activitatea, toleranţa, umanitatea şi solidaritatea.

'Avem nevoie de curaj, de asumare individuală, dar şi de o noua generaţie politică pentru a pune, la nivel societal, adevărul în locul minciunii, pentru a înţelege că responsabilitatea, încrederea, pro-activitatea, toleranţa, umanitatea şi solidaritatea aparţin firescului, normalităţii. Împreună, trebuie să reaşezăm România pe aceste valori', subliniază Cioloş.

[citeste si]

El mai menţionează că în urmă cu două zile a participat la lansarea cărţii 'Mentalitate deschisă' editată de Institutul Dezvoltării Personale pentru că a simţit nevoia să sublinieze 'cât de importantă este o astfel de mentalitate pentru a construi împreună o altfel de Românie'. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel