Cioloș, noul președinte al USR-PLUS: Nu am fost ales de președintele Emmanuel Macron
Data publicării:
Autor: Tudor Curtifan
WhatsApp
Foto Facebook Dacian Cioloș
Foto Facebook Dacian Cioloș
Dacian Cioloș a fost întrebat, azi, în marja Congresului USR-PLUS, după alegerea sa în funcția de președinte al partidului, dacă a discutat cu președintele francez Emmanuel Macron.

Apropiat al președintelui francez și președinte al grupului european Renew Europe, Dacian Cioloș a declarat că nu a discutat cu Macron, el nefiind ales în funcția depreședinte al USR-PLUS de către Emmanuel Macron sau de Mark Rutte, premierul Olandei.

„E o chestiune legată de politica internă. Nu am ce să discut (n.r. - cu președintele francez Emmanuel Macron)”, le-a precizat Dacian Cioloș reporterilor prezenți la Romexpo. 

„Eu nu am fost ales de președintele Macron, de premierul Mark Rutte sau de altcineva. Eu am fost ales de colegii din USR-PLUS”, a conchis Dacian Cioloș.

Amintim că Dacian Ciloș a fost ales ieri în funcţia de preşedinte al USR PLUS, în urma celui de-al doilea tur al alegerilor interne.

El a obţinut 19.603 voturi, iar contracandidatul său, Dan Barna, 18.908, a anunţat purtătorul de cuvânt al formaţiunii, Ionuţ Moşteanu.

"Au votat 38.511 colegi, dintr-un total de 44.540, care au primit mail-ul cu link-ul pentru vot, cu aplicaţia pentru vot şi, în urma voturilor exprimate de colegii noştri, clasamentul este următorul: Dacian Cioloş a întrunit 19.603 voturi, Dan Barna - 18.908 voturi. Ăsta este rezultatul în urma votului electronic ce va fi trimis spre validare către Congresul USR ce va avea loc în acest weekend", preciza Ionuţ Moşteanu.

Dacian Cioloş a fost desemnat câştigător şi după primul tur de scrutin al alegerilor interne pentru funcţia de preşedinte al USR PLUS. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel