Data publicării:

Cioloş, discuţii pentru constituirea unui nou grup politic în PE

Autor: Mihai Ciobanu | Categorie: Politica
WhatsApp
Preşedintele PLUS, Dacian Cioloş, a precizat, luni, la Alba Iulia, că a avut mai multe discuţii în ultimele luni cu conducerile partidelor En Marche, din Franţa, şi Ciudadanos, din Spania, pentru constituirea unui nou grup politic, de centru-dreapta, în viitorul Parlament European. 

"Am văzut în aceste zile, în media, discuţii legate de organizarea, în viitorul Parlament European, a grupurilor politice şi vreau să confirm faptul că am avut negocieri deja, de două luni de zile, cu partide politice la nivel european, din state membre ale UE, interesate de constituirea unui grup politic nou în PE. Ca preşedinte al PLUS şi cap de listă pentru Alianţă, am avut discuţii cu preşedintele En Marche şi cu capul de listă pentru alegerile europarlamentare En Marche", a declarat, într-o conferinţă de presă, Dacian Cioloş. 

Acesta a adăugat că, în urmă cu câteva săptămâni, a avut o discuţie în acest sens în Spania, la Madrid, şi cu conducerea partidului Ciudadanos. "Sunt cele două mari partide (La Republique en Marche şi Ciudadanos - n.r.) care au şi ele această intenţie de a contribui la coagularea unui grup politic nou, de centru-dreapta, în Parlamentul European. Discuţiile sunt avansate în această direcţie. Pentru noi e clar că acesta este obiectivul politic pe care-l avem în Parlamentul European", a spus Dacian Cioloş. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel