Cioloş: Cine candidează pleacă din Guvern
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Trimisul special al Agerpres, Doroteea Purcărea, transmite: Premierul Dacian Cioloş a afirmat miercuri că este la curent cu faptul că unii miniştri din actualul Cabinet doresc să candideze la parlamentare, precizând că în momentul în care aceştia se vor decide să fie pe liste vor trebui să plece din Guvern.

'Ştiu că există unii miniştri care se gândesc (să candideze - n.r.). Din câte ştiu, nu au luat decizii încă. Oricum le-am spus foarte clar, am spus-o şi public, că, personal, cred că e un lucru bun ca oameni care au avut şi această experienţă guvernamentală să se implice politic, dar în momentul în care o vor face vor trebui să părăsească Guvernul', a arătat prim-ministrul, într-o declaraţie la sediul Misiunii Permanente a României de pe lângă ONU.

Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, a anunţat miercuri că membri din actualul Guvern ar putea lua în următoarele două-trei săptămâni decizia de a părăsi sau nu Executivul pentru a se alătura Uniunii Salvaţi România (USR).

'Eu şi alţi colegi de-ai mei suntem rupţi în faţa perspectivei, pentru că orice fel de deal politic presupune o retragere de la guvernare, premierul Dacian Cioloş a fost foarte clar în această privinţă şi este şi o decizie absolut normală, premierul a spus vă încurajez să faceţi acest pas, dar odată făcut acest pas trebuie să vă retrageţi din Guvernul tehnocrat independent pe care îl conduc (...). Şi atunci şi eu şi alţi colegi ai mei care au avut asemenea discuţii cu Uniunea Salvaţi România oscilăm între a mai folosi cele două-trei luni pentru a finaliza nişte proiecte sau a face acest pas, care ar putea să asigure supravieţuirea mai mare a întregului proiect. Decizia asta, care nu este o decizie deloc uşoară, toţi suntem într-un fel de efervescenţă a deciziilor bune pe care putem să le mai luăm încă, deci decizia asta care nu este uşoară va fi luată în următoarele două-trei săptămâni şi apoi ne liniştim', a spus Ghinea, la RFI. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel