Cioloș, când a semnat acordul pentru programul de guvernare: Moment de cotitură pentru USR-PLUS
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Dacian Cioloș, captură Digi24
Dacian Cioloș, captură Digi24
La evenimentul de semnare a acordului de guvernare, Dacian Cioloș a vorbit despre rolul USR-PLUS.

În cadrul evenimentului de semnare a acordului de guvernare pentru anul 2024, Dacian Cioloș a vorbit despre rolul USR-PLUS în nou echipă guvernamentală 2020-2024:

„Pentru USR-PLUS este un moment de cotitură. Este momentul pentru care mulți dintre noi au decis acum doi, trei sau patru ani, să facă un pas în politică, să-și asume un mandat politic. Astăzi, după acești câțiva ani de când s-a constituit USR, apoi PLUS și acum USR-PLUS, avem câțiva zeci de primari, avem câteva sute de consilieri locali și județeni, 80 de parlamentari și zilele următoare vom avea și miniștrii într-un Guvern alcătuit dintr-o coaliție care este dovada unei maturități politice.

USR-PLUS ajunge la o maturitate politică, după câțiva ani de opoziție, astăzi suntem conștienți că așteptările sunt foarte mari de la noi, de la această coaliție, de la acest parteneriat în care noi am investit și investim încredere și resurse. Credem că acest parteneriat, această coaliție poate să fie un moment de cotitură și pentru România și un început de modernizare. În md clar, de la noi oamenii nu așteaptă doar să administrăm România în perioadă de criză, ci așteaptă să vadă o perspectivă și să vadă oportunități după această criză.

De aceea, ar trebui să ne asumăm o reformă a statului, depolitizarea și profesionalizarea administrației publice, pentru ca să putem investi în Sănătate, în Educație, avem oportunitatea fondurilor europene cum România nu a mai avut de 31 de ani. Asta presupune oameni competenți, oameni maturi și oameni cu viziune pe care noi credem că îi veți regăsi în echipa guvernamentală care va fi condusă de Florin Cîțu, în care noi avem toată încrederea. Un program de guvernare care vrem să fie și un semnal pentru mediul de afaceri, pentru mediul economic de care noi avem nevoie.“

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel