Cioloș ar urma să-și facă partid. De ce este imposibil să iasă victorios
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Sursa foto colaj: Facebook Dacian Cioloș / Cătălin Drulă
Sursa foto colaj: Facebook Dacian Cioloș / Cătălin Drulă
Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre șansele lui Dacian Cioloș de a-și face un nou partid.

În emisiunea „Raport de zi“, la Realitatea Plus, s-a dezbătut informația potrivit căreia Dacian Cioloș ar urma să își facă un nou partid, după ce acesta a demisionat din funcția de președinte al USR (citește AICI), în februarie 2022, și a rămas doar membru:

„Cine credeți că-l susține pe domnul Dacian Cioloș?“, a întrebat jurnalista Ana Maria Păcuraru.

„Păi, eu, domnul Ciuvică ... domnul Ciuvică, însă, am îndoieli că l-ar susține, și poate încă vreo două persoane din țara asta mare. Forma asta de autism politic, inclusiv al domnului Dacian Cioloș, face imposibilă crearea unui partid. Domnul Cioloș, atunci când era președinte USR, nu răspundea și nu discuta cu nimeni, să știți. Cine l-a sfătuit, l-a sfătuit atât de bine încât l-a umplut de ridicol. S-a dus în Parlament cu USR-ul și a luat 15% fiindcă a vrut să facă guvern monocolor USR. Acolo a fost capcana magistral întinsă de Klaus Iohannis care l-a făcut praf ca om politic.

Știu că domnul Cioloș are o valoare la Bruxelles, are niște uși deschise. Eu cred că va câștiga domnul Macron în Franța, ceea ce înseamnă, în continuare, un vânt în pupă pentru domnul Cioloș, dar se pare că domnia sa nu a învățat absolut nimic în politică deși e vechi în politică. Totuși, a fost ministrul Agriculturii în vremea lui Traian Băsescu, apoi a fost comisar european, apoi a fost premier adus de niciunde și pus prim-ministru în 2015-2016, după Colectiv.

Nu înveți să discuți, nu înveți să vorbești, nu ai discurs, nu te adresezi publicului, nu vorbești cu oamenii și tot aștepți ca lumea să te vadă și să se consterneze în fața ta. Este mini-sindromul de care suferă și actualul președinte USR, Cătălin Drulă. Deci, dacă speră cineva că domnul Cioloș va sparge tiparele, eu m-aș bucura să spargă tiparele, însă am un dubiu că se va întâmpla lucrul acesta“, a spus Bogdan Chirieac.

Viorica Dăncilă, președinte la Partidul NOI. Chirieac: De ce apar alte partide pe scena politică

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat, la Realitatea Plus, reintrarea Vioricăi Dăncilă în lumea politică, după ce aceasta a fost consultant pe strategie al guvernatorului BNR:

„În ciuda propagandei anti-Dăncilă, eu am o impresie bună despre doamna fost prim-ministru. Era o doamnă extrem de muncitoare, o doamnă căreia, în niciun caz, nu-i poți reproșa ceva anume, așa cum e cazul în situația altor premieri pe care i-a avut această țară. Deci, nu acte de corupție, nu ticăloșii, nu astfel de lucruri. S-a întâmplat cum s-a întâmplat, au dat-o jos cei care făceau parte din partidul domniei sale pentru a face loc lui Ludovic Orban, atunci, în 2019. A făcut o eroare fundamentală candidând la președinția României, dar acolo a împins-o și a fost de acord tot partidul (...)“, a spus Bogdan Chirieac. (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel