Cioloș, interzis la TVR. Membru în CA al TVR, scrisoare deschisă către Irina Radu
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Un membru în Consiliul de administraţie al TVR reacționează după ce un interviu cu premierul Dacian Cioloș pregătit să fie difuzat, duminică, la emisiunea "Viața satului" a fost amânat, solicitând ca toate circumstanţele care au dus la această situație să fie lămurite de Comisia de Etică a televiziunii publice.    

Radu Carp, membru în Consiliul de administraţie al TVR, din partea PNL, i-a adresat duminică o scrisoare deschisă preşedintelui - director general al TVR, Irina Radu. 

'În calitate de membru al Consiliului de Administraţie al TVR, solicit oficial ca toate circumstanţele care au dus la nedifuzarea unei emisiuni la care participa prim-ministrul (în condiţiile în care TVR are ca menire asigurarea dreptului la informaţie, inclusiv a mesajelor înalţilor demnitari pe probleme de politici publice) să fie lămurite de Comisia de Etică a TVR pentru a identifica persoanele care se fac vinovate de acest grav incident', se arată în scrisoare, potrivit Agerpres.

În opinia lui Radu Carp, motivarea de către conducerea SRTv a amânării interviului acordat de premierul Dacian Cioloş în emisiunea 'Viaţa Satului' 'este total falsă'.

'În realitate, domnul Cioloş nu candidează la alegerile parlamentare, imaginea sa fiind folosită de anumite partide care sprijină actuala guvernare şi doresc ca mandatul acestuia de prim - ministru să continue şi ulterior acestor alegeri. Decizia TVR este cu atât mai surprinzătoare, cu cât acest interviu a fost realizat, dar nu şi difuzat. TVR, înainte de momentul realizării interviului, de ce nu a oferit aceeaşi motivaţie ca şi cea oferită astăzi, pe canale neoficiale? Ce anume s-a întâmplat între realizarea interviului şi momentul la care ar fi trebuit difuzat? Vă adresez oficial întrebarea dacă aţi ştiut sau aţi luat parte la luarea deciziei de a nu difuza acest interviu', mai afirmă Carp.

Citește și: Gorghiu, atac împotriva TVR, după interzicerea lui Cioloș

Acesta reaminteşte că, în 2014, realizatorii emisiunii 'Viaţa Satului' l-au invitat pe premierul de atunci, Victor Ponta, ' în contextul în care acesta era candidat la alegerile prezidenţiale'. 'În 2014, un premier candidat participă la o emisiune la care în 2016 i se interzice unui alt premier care nu este candidat să participe. Există vreo logică editorială care să explice cele două decizii?', precizează Radu Carp.

În context acesta solicită şi 'urgentarea procedurii de evaluare a managerilor', susţinând că această procedură este blocată de mai bine de un an de când Irina Radu se află la conducerea TVR. 'Consider că o evaluare obiectivă a managerilor ar fi dus la eliminarea posibilităţilor de luare a unor decizii arbitrare, precum cea care a dus la nedifuzarea unui interviu cu prim-ministrul, în această calitate şi în cea de fost comisar european pentru agricultură a cărui expertiză în acest domeniu nu poate fi contestată', conchide Radu Carp.

Televiziunea Publică a decis să amâne difuzarea, duminică, a interviului acordat de premierul Dacian Cioloş emisiunii 'Viaţa Satului', ţinând cont că este perioadă de campanie electorală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel