Data publicării:
Digitalizare sisteme informatice ale statului. Ciolacu: Vrem să învăţăm din experienţa UiPath
Premierul Marcel Ciolacu a transmis marţi conducerii UiPath, lider mondial în automatizarea software, că România doreşte să înveţe din experienţa şi modelele de lucru ale acestei companii cu sectorul public din ţări avansate tehnologic şi să preia 'un model internaţional de succes în privinţa digitalizării infrastructurii informatice de stat'.
'M-am bucurat să discut azi cu conducerea UiPath, liderul mondial în automatizarea software şi o companie creată în România, despre soluţiile necesare pentru a digitaliza sistemele informatice ale statului. Am avut un dialog extrem de deschis şi de pozitiv cu Daniel Dines şi echipa sa, convenind să lucrăm în continuare împreună.
Vrem să învăţăm din experienţa şi modelele de lucru ale UiPath cu sectorul public din ţări avansate tehnologic precum Singapore sau Statele Unite. Le-am spus că nu vrem să inventăm roata, ci să preluăm un model internaţional de succes în privinţa digitalizării infrastructurii informatice de stat', a scris Marcel Ciolacu pe pagina sa de Facebook.
Premierul Marcel Ciolacu şi-a exprimat certitudinea că UiPath va fi unul dintre partenerii României pe termen lung în această privinţă.
'Cred că este firesc ca România să se bazeze pe Daniel Dines şi tinerii săi, care au construit cu energie, disciplină şi multă pricepere un gigant tehnologic care valorează miliarde de dolari', a mai spus şeful Executivului.
Citește și: Marcel Ciolacu anunță, în Bloomberg, că România s-ar putea despărți de Bulgaria în demersurile pentru Spațiul Schengen
Dacă ar fi mai avantajos pentru România, țara noastră ar putea încerca să intre separat de Bulgaria în Spațiul Schengen, conform premierului.
Premierul României a numit eșecul țării de a adera la Schengen o ”profundă nedreptate”, afirmând că va căuta o întâlnire extraordinară și va cântări măsurile legale pentru a ieși din impas. Marcel Ciolacu a subliniat că ducem, de peste un deceniu, această luptă, deși ambele țări, România și Bulgaria, au îndeplinit de mult condițiile. Controalele la frontieră au cauzat pierderi de miliarde de euro și zile de așteptare pentru camioanele care transportau mărfuri, inclusiv cereale și provizii militare pentru Ucraina, a mai punctat premierul Ciolacu pentru Bloomberg.
Vetoul guvernului olandez se concentrează asupra Bulgariei, pe când al Austriei asupra României. Marcel Ciolacu a spus că va cere guvernului spaniol, care deține președinția rotativă de șase luni a Consiliului UE, să organizeze o ședință extraordinară a consiliului JAI în decembrie pentru a reexamina candidatura țării noastre. Întâlnirea ar urma să aibă loc după alegerile din Olanda din 22 noiembrie, premierul mizând că s-ar putea schimba calculul politic. Citește continuarea aici!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News