Ciolacu suspectează înțelegeri ascunse în Guvern: ”Cred că sunt disperați”. De ce nu reacționează Iohannis
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Guvernul României
Guvernul României
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, afirmă că are suspiciuni de înţelegeri ascunse făcute de guvernanţi şi spune că aceştia sunt disperaţi acum. 

"Suspectez înţelegeri avute înaintea de instalarea acestui Guvern. Cred că sunt disperaţi pentru că nu au încasări şi nu au venituri la buget, nu acoperă cheltuielile bugetare. Au alte priorităţi decât priorităţile românilor. Mereu s-a întâmplat aşa când a venit dreapta la putere", a declarat Marcel Ciolacu la DC NEWS. 

De ce nu reacţionează Klaus Iohannis 

Întrebat de ce preşedintele Iohannis nu are reacţie la abuzurile Guvernului, Marcel Ciolacu a spus că "este foarte greu să iasă la televizor şi să recunoască că a greşit. Nu poate depăşi faptul că este evident că acest Guvern, de şase-şapte luni, nu performează, este un Guvern de amatori. Ministrul Pădurilor şi Apelor, în loc să vorbească de inundaţii, are alte păreri faţă de Comisia Europeană legat de împăduriri. Astea sunt problemele...", a mai spus preşedintele PSD. 

De asemenea, Marcel Ciolacu a precizat că, în continuare, nu are niciun fel de dialog cu preşedintele Klaus Iohannis. 

Ciolacu anunţă tăieri de salarii 

"Mie îmi pare rău că am avut dreptate. Când s-a făcut această Coaliție, acest Guvern al său, era evident că va fi al doilea CDR în România și uitați-vă cum lucrurile duc spre această datorie externă, în care se îngheață toate veniturile. Urmează chiar și tăieri, așa spune legea, cu spune șeful ciumei roșii. Așa spune legea!", a declarat Marcel Ciolacu, în exclusivitate pentru DC NEWS.

"Stați așa. Dumneavoastră afirmați cu subiect și predicat că în opinia dumneavoastră urmează tăieri de salarii și venituri?", a completat analistul politic Bogdan Chirieac.

"Vor fi obligați! Vor fi obligați conform legii să ia o măsură la o asemenea datorie publică", a mai spus Marcel Ciolacu.

Bogdan Chirieac: Conform legii, la peste 55% datorie din PIB e nevoie

Marcel Ciolacu: La 50% se îngheață toate!

Bogdan Chirieac: Păi acum suntem la 50%.

"În momentul acesta, obligația Guvernului, al primului ministru, trebuie să vină cu un act normativ și să spună cum redresează această situație, nu să facă alte împrumuturi. În loc să ne axăm pe banii europeni pe care-i avem din exercițiul financiar trecut 2016 - 2020 cu extensia de trei ani, unde mai avem de atras 14 miliarde de euro, noi ne gândim la PNRR, la împrumuturile din PNRR. N-am avut capacitatea, până la urmă Guvernul României nu a avut capacitatea de a veni să fim printre primele state să luăm acești bani din PNRR, nu avem capacitatea de absorbție la exercițiul financiar trecut... în 6 luni știți ce absorbție are domnul Ghinea? 4,5%! Asta e absorbția!

Te-ai dus odată cu PNRR în ultimele state europene, ce mai cauți la Minister?", a mai spus Marcel Ciolacu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel