Ciolacu şi Ciucă, vizită pe şantierul autostrăzii A7 și la Beclean - Video / Update
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Darius Muresan
WhatsApp
Inquam Photos / George Calin
Inquam Photos / George Calin
Preşedintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, şi preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, au făcut declarații, vineri, în cadrul unei vizite pe şantierul autostrăzii A7, în apropierea localităţii Adjud. Cei doi au fost prezenți și la Beclean.

Update 

Nicolae Ciucă a fost prezent la Beclean, alături de Marcel Ciolacu, unde au vizitat lucrările de infrastructură ale variantei de ocolire a orașului. Ciucă a subliniat că investițiile sunt făcute cu fonduri locale, guvernamentale și bani europeni. 

„Dezvoltarea este posibilă pentru că există stabilitate politică. Fiind aici împreună cu premierul, cu reprezentanţii celor două partide din coaliţie, doresc să subliniez că este nevoie de această coerenţă a angajamentului şi asumării responsabilităţii pe întreaga linie, de la nivel local la nivel guvernamental, în interiorul Guvernului, între instituţii şi ministere, la nivelul Parlamentului. (...) Cred că suntem cu toţii conştienţi că dezbinarea şi haosul sunt duşmanii României, duşmanii noştri, ai tuturor, pentru că în loc să putem să punem laolaltă toate eforturile şi toată forţa să ne dezvoltăm, să avem o dinamică a dezvoltării, haosul are efecte în tot ceea ce înseamnă derularea proiectelor şi absorbţia fondurilor”, a subliniat președintele PNL.

Ciucă a zis din nou că este nevoie de responsabilitate la guvernare și că „liderii politici trebuie să dea deoparte tot ceea ce ţine de orgoliul personal, al partidelor, pentru a putea să îşi dedice întreaga activitate aşteptării cetăţenilor.”

Știrea inițală

'În sfârşit nu vorbim de promisiuni, vorbim de certitudini. Este pentru prima oară când, cu certitudine, Moldova va avea autostradă. Vom avea autostrada Moldovei - A7. (...) Haideţi să fim corecţi: vorbim de o promisiune şi o obligaţie pe care România şi-a luat-o prin PNRR. A7 este integral din fonduri europene prin PNRR, asta arată cât de mult înseamnă apartenenţa României la Uniunea Europeană şi vorbim de stabilitate politică.

Când am hotărât împreună să venim cu această coaliţie de guvernare, nu exista niciun metru de autostradă pe autostrada Moldovei şi acum vorbim ca anul acesta să avem în jur de 148 km şi anul viitor să se finalizeze în integralitate. Asta înseamnă, pe de o parte, fondurile europene, şi România nu se va putea dezvolta fără fondurile europene. Prin PNRR avem aproape 30 de miliarde, prin exerciţiul financiar actual, în jur de 46 de miliarde. Sunt cele mai consistente fonduri şi cele mai consistente reforme prin care trebuie să treacă România. Nimic nu se poate realiza fără o stabilitate politică şi vrem să mergem în continuare în faţa românilor cu acest proiect politic', a declarat Marcel Ciolacu.

De asemenea, Nicolae Ciucă a zis faptul că lucrurile bune şi durabile se înfăptuiesc doar în echipă. 'Suntem în echipă şi acest lucru subliniază faptul că lucrurile bune şi durabile se fac doar în echipă. (...) Faptul că suntem împreună reprezintă o recunoaştere a ceea ce am spus şi vom continua să spunem - că o coaliţie consolidată va aduce şi a adus stabilitate care ne-a permis să avem rezultate şi să ne îndeplinim obiectivele din programul de guvernare. Mai mult decât atât, cred că ceea ce este important pentru oamenii obişnuiţi este să vadă fapte, iar noi am venit împreună aici să vedem cum se duc la bun sfârşit toate aceste obiective', a declarat Nicolae Ciucă.

Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă au făcut o vizită, alături de ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, şi de secretarul general al PNL, Lucian Bode, pe şantierul pentru Lotul 2 Domneşti Târg - Răcăciuni din cadrul Autostrăzii A7, în apropierea localităţii Adjud. 

Video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel