Ciolacu, replică pentru Maria Zaharova: Nu o să mint eu de dragul Rusiei / video
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto: Inquam Photos / Cornel Putan
Foto: Inquam Photos / Cornel Putan
Marcel Ciolacu, premierul României, i-a dat o replică Mariei Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului Afacerilor Externe din Federația Rusă, după ce aceasta a acuzat România de imixtiune în afacerile interne ale Republicii Moldova.

Premierul Marcel Ciolacu a susținut recent că el asta simte, că în Republica Moldova trăiesc români, iar limba oficială a Republicii Moldova este limba română. Imediat, Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului Afacerilor Externe din Federația Rusă, a acuzat România de imixtiune în afacerile interne ale Republicii Moldova.

„Atragem atenţia asupra faptului că astfel de declaraţii provocatoare ale oficialilor români, care reprezintă o imixtiune grosolană în afacerile interne ale Republicii Moldova, rămân fără un răspuns adecvat din partea Chişinăului oficial”, spus Maria Zaharova.

Aflat la Reșița, vineri, premierul Marcel Ciolacu a venit cu o replică pentru purtătoarea de cuvânt a MAE rus.

„Sincer, nu o să mint de dragul Rusiei. Asta simt și ăsta este adevărul. În primul rând, nu mai există limba moldovenească, asta a fost o invenție a Rusiei. Împreună cu cei care conduceau Ucraina, Rusia a impus o limbă inventată.

În acest moment, Ucraina și autoritățile din Republica Moldova au declarat că limba oficială este cea română.“, a spus Marcel Ciolacu, vineri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel