Data actualizării:
Data publicării:

Ciolacu, replică pentru Ciucă: Credeam că am scăpat de președinți care nu respectă Constituția

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Politica
WhatsApp
Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea
Premierul Marcel Ciolacu a comentat declarația lui Nicolae Ciucă, cel care a vorbit despre o nouă unire a forțelor de dreapta.

Premierul Marcel Ciolacu a fost pus să comenteze, miercuri, declarația lui Nicolae Ciucă, președintele PNL, care a spus că își dorește o „punere laolaltă a forţelor politice de dreapta“.

„Am deschis dialogul pentru o astfel de punere laolaltă a forțelor politice de dreapta. Putem să discutăm pentru un proiect politic care să vizeze o linie de abordare comună pentru tot ceea ce înseamnă campania electorală, prezidențialele și parlamentarele. Atât timp cât Partidul Național Liberal este dispus la dialog pentru a putea să agreăm un proiect comun de dreapta, atunci intenția este să avem o guvernare de dreapta”, a zis liderul PNL.

CITEȘTE ȘI           -          Marius Budăi, atac la Ciucă, după ce președintele PNL a zis că vrea să „pună laolaltă“ dreapta

Marcel Ciolacu:

„Eu am crezut că am scăpat de președinții care nu respectă Constituția. Ca să guvernezi, trebuie să câștigi alegerile sau cel puțin să fii pe primul loc. Peste tot, mai ales în Europa, partidul care câștigă alegerile desemnează primul-ministru și vede pe urmă dacă reușește să creeze majoritatea. Ăsta este un aspect. Chiar nu aș vrea să ne mai întoarcem la trecut, mai ales că mandatul președintelui care obișnuia să facă acest lucru se va finaliza anul acesta.“, a zis Marcel Ciolacu.

„În al doilea rând, dați-mi voie să vă spun ce a făcut „celebra“ guvernare de dreapta. Atunci când cu toții eram aproape de o criză socială, de criza energetică, cu acel ministru celebru care țipa că să lăsăm piața liberă ... ca să avem inflație de 30%, PSD-ul, cel mai bine ar fi stat în opoziție. Partidul Social Democrat și-a asumat intrarea la guvernare. Și bine a făcut, fiindcă în acest moment vedem realizările“, a mai zis premierul Marcel Ciolacu, președintele PSD.

Partidul Național Liberal a mai guvernat alături de Uniunea Salvați România în perioada 2020 - 2021, adunci când premier a fost Vasile Cîțu. În toamna anului 2021, miniștrii USR au demisionat în bloc, după remanierea lui Stelian Ion din fruntea Ministerului Justiției.

Ulterior, PNL a format o nouă coaliție cu Partidul Social Democrat, care câștigase alegerile parlamentare la finalul anului 2020, dar nu a fost lăsat la acea vreme să desemneze un premier și să caute să formeze o majoritate.

CITEȘTE ȘI             -            Ciolacu, soluție pentru E85, drumul morții: Așa vom scăpa de coșmar

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel