Ciolacu, răbufnire despre revenirea lui Dragnea: PSD nu se mai întoarce în trecut, este EXCLUS. Cu Ciolacu sau fără!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
foto Facebook Marcel Ciolacu
foto Facebook Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu, președinte al PSD, a reacționat vehement față de revenirea lui Liviu Dragnea. 

Ținta PSD, în 2024

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a transmis un mesaj ferm, miercuri seară, la România TV, în emisiunea lui Victor Ciutacu. El a spus că cel mai important obiectiv al PSD este câștigarea alegerilor prezidențiale din 2024. ”Fiind în același timp cu cele parlamentare, va duce și la o guvernare PSD, bănuiesc” a punctat Victor Ciutacu. 

Mesaj ferm pentru Dragnea și susținătorii săi de pe Facebook

Întrebat ce funcție își dorește mai mult, de președinte sau de prim-ministru, Marcel Ciolacu a răspuns: ”Momentan, vreau să rămân alături de colegii mei, președinte al PSD. Sunt foarte mândru de cum a decurs toată această perioadă în PSD și de acest nou PSD. Nu se mai întoarce. Îi anunț pe cei care ”latră” pe Facebook-uri: PSD nu se mai întoarce în trecut, este EXCLUS. Cu Ciolacu sau fără Ciolacu, acest partid NU se va mai întoarce în trecut. Și nu s-a întors niciodată!”. 

Când își dă DEMISIA Marcel Ciolacu de la vârful PSD

”Viitorul PSD nu o să fie neapărat Marcel Ciolacu. Partidul s-a deschis foarte mult, au venit mulți oameni noi, au venit specialiști în partid. Ce am promis eu este că nu ne mai îndepărtăm de prioritățile românilor” a declarat Marcel Ciolacu. 

Liderul PSD a mai spus că în momentul în care el va fi trimis în judecată, va face un pas în spate. A punctat că nu știe de vreo urmărire penală a sa, despre o faptă penală, dar a punctat ”să nu-ți fie frică de ce ai făcut, să-ți fie frică de ce se inventează”. ”Dacă voi fi trimis, Doamne ferește, în judecată, într-o cauză penală, categoric îmi voi da demisia” a conchis Marcel Ciolacu. 

Mesajul abandonat de PSD, CHEIA revenirii lui Dragnea pe scena politică

”Domnul Liviu Dragnea, atunci când a fost condamnat și a intrat în penitenciar avea o imagine destul de proastă în spațiul public. Gradul său de încredere scăzuse destul de mult, lucru care s-a văzut și în rezultatul propriului său partid. La acest moment, pentru a da un răspuns calificat la această întrebare, ar trebui să vedem care este percepția lui Liviu Dragnea. Ce cred votanții PSD despre el, dacă îl mai consideră o voce reprezentativă, dacă îi acordă vreo prezumție sau dacă sunt de acord cu narativele pe care domnul Dragnea le folosește, precum ”deținut politic” și așa mai departe. De aici începând, dacă am avea aceste informații, am putea să vedem dacă vocea domniei sale ar putea să însemne o pierdere de voturi, o lovitură dată PSD-ului. De asemenea, mai trebuie remarcat un lucru. Domnul Dragnea, înainte de a intra în penitenciar, cam cu vreo doi ani înainte, a introdus o nouă viziune politică, a domniei sale. O viziune ușor eurosceptică, orientată spre niște valențe naționale, cu un discurs foarte specific. După ieșirea domniei sale din spațiul public, PSD-ul a abandonat această discuție. Aceste narative au fost preluate parțial de AUR, cu un oarecare succes pe care îl vedem. (...) Dragnea în momentul în care exista și era în fruntea partidului, avea o țintă destul de precisă. Existența lui Dragnea acum în spațiul public acum și cu o oarecare, dacă are, vreo dorință de a intra în politică, nu am de unde să știu acest lucru, ar avea unde să se ducă pe acel vechi mesaj pe care PSD-ul l-a abandonat pentru a ajunge un partid de stânga tolerat”, a declarat Bogdan Teodorescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel