Ciolacu, anunț despre candidatul la prezidențiale
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres
Premierul Ciolacu a făcut un anunț despre candidatura PSD la alegerile prezidențiale. „PSD va avea candidat propriu la prezidențiale”, a zis șeful PSD.

Ca să închidem și această discuție, indiferent dacă vom avea un candidat unic al celor două partide sau dacă nu avem un candidat unic, Partidul Social Democrat va avea candidat la funcția de președinte al României. Am dovedit că suntem cel mai mare partid din România, și acest lucru l-am dovedit împreună cu voturile românilor. Mulțumesc încă o dată, cum este normal, celor care ne-au votat, dar și celor care nu ne-au votat, dar au venit în număr foarte mare la aceste alegeri, astfel încât toți cei aleși să fie legitimi”, a declarat Marcel Ciolacu, alături de noii lideri din teritoriu ai social-democraților.

Congres în iulie

Întrebat dacă va candida, premierul a răspuns:

„Eu (doar) am anunțat foarte clar că în luna decembrie nu voi candida la funcția de președinte din partea Partidului Social Democrat. La începutul lunii iulie, Partidul Social Democrat va avea un congres pentru desemnarea candidatului.”

Întrebat apoi dacă mai există și o altă variantă PSD pentru președinție, în afară de el, în cazul în care alegerile vor avea loc în septembrie, Marcel Ciolacu a declarat:

„Întotdeauna sunt mai multe variante. Important este ca eu și colegii mei să o luăm pe cea mai bună.”

Apoi, când reporterii au făcut referire la varianta ca Mircea Geoană să candideze, susținut de PSD, șeful executivului a declarat:

„Nu a fost discutată în interiorul partidului în acest moment. Și nici eu, personal, n-am avut o discuție de câțiva ani cu Mircea Geoană, pentru o astfel de eventualitate. Este normal să nu am ce să vă răspund la această întrebare. În primul rând ar trebui să am o discuție cu domnul Mircea Geoană, împreună cu colegii mei.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel