Ciolacu: PSD susține sancțiunile împotriva Rusiei, dar nu vom fi vreodată de acord cu măsuri care afectează românii
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Sursa foto: Facebook Marcel Ciolacu
Sursa foto: Facebook Marcel Ciolacu
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat joi că susţine sancţiunile împotriva Federaţiei Ruse, dar nu va fi de acord cu măsuri care afectează angajaţii români, adăugând că uzina din Reşiţa a TMK Artrom se confruntă cu probleme severe generate de 'modul eronat' în care anumite autorităţi ale statului interpretează aplicarea sancţiunilor împotriva oligarhilor ruşi.

'PSD susține sancțiunile împotriva Federației Ruse, dar NU vom fi vreodată de acord cu măsuri care afectează angajații români, locurilor de muncă și, în general, economia națională.

După situația de la fabrica din Slatina, a venit rândul uzinei din Reșița a TMK Artrom să se confrunte cu probleme severe generate de modul eronat în care anumite autorități ale statului interpretează aplicarea sancțiunilor împotriva oligarhilor ruși.

Solicit din nou Consiliului inter-instituțional responsabil cu aplicarea acestor măsuri să înțeleagă că activitatea companiilor de care depinde viața a mii de familii de români trebuie să continue, oamenii să-și primească salariile, iar familiile acestor angajați să nu sufere!

Scopul sancțiunilor este ca banii produși în România să #nu ajungă în Federația Rusă, nu să lași fără loc de muncă mii de români!

Este inadmisibil să permiți companiilor plăți pentru contractele vechi, dar să nu-și poată vinde marfa produsă în ultima lună! Sper că Guvernul va găsi din nou răbdarea și determinarea să se inspire din soluțiile europene astfel încât aplicarea sancțiunilor să aibă cât mai puține consecințe negative asupra salariaților și economiei naționale. Aceasta este singurul mod logic în care România trebuie să reacționeze!', a scris Marcel Ciolacu, pe pagina sa de Facebook.

Citește și Ciolacu: Împreună cu colegii mei din Parlament am început acest demers de a schimba taxa clawback

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat joi că în Parlament a fost început demersul de a schimba taxa clawback, adăugând că este în interesul tuturor ca preţul final să fie ţinut sub control, mai ales la medicamentele generice.

'Împreună cu colegii mei din Parlament am început acest demers de a schimba taxa clawback. (...) Cred că e în interesul nostru şi al Ministerului Sănătăţii să încercăm să ţinem sub control preţul final, mai ales la medicamentele mai ieftine, la medicamentele generice. Un pas foarte mare s-a făcut. Niciodată nu este suficient pentru a echilibra piaţa (...), mai ales că ne adresăm unor categorii sociale mai vulnerabile care nu îşi permit medicamente inovative, medicamente mai scumpe.

Împreună ar trebui să ne aşezăm la masă, printr-un efort comun atât de la producător, cât şi pe lanţul de distribuţie, să încercăm să ţinem sub control atât efortul Casei de Sănătate, cât şi preţul la medicamente, ca efortul bugetar, până la urmă impactul bugetar negativ, normal, în momentul în care reduci din taxe, totuşi să se revadă cumva în bugetul Casei de Sănătate cu cheltuiala de compensare a acestor medicamente', a spus Ciolacu, la conferinţa 'Alertă în sănătate! Cum eliminăm barierele din calea accesului pacienţilor la medicamente'. Vezi continuara aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel