Data actualizării:
Data publicării:

Ciolacu, primul mesaj după incendiul de la spitalul dr. Nicolae Robănescu

Autor: Elena Aurel | Categorie: Stiri
WhatsApp
Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea
Premierul Marcel Ciolacu a vizitat, miercuri, 26 iulie, Spitalul de Copii Marie Curie din Capitală. 

Prim-ministrul a făcut primele declarații după incendiul de la spitalul dr. Nicolae Robănescu. 

„Este evident faptul că astăzi nu se poate aduce un alt transformator. Va intra în funcțiune un generator și atunci copiii vor putea veni în program normal la recuperare și tratament. Mai mult, toți copiii vor fi mutați înapoi și sunt ferm convins că vom găsi împreună la Ministerul Sănătății, o companie, o echipă, care să remedieze ferestrele. Un singur salon a fost afectat cât de cât.

Restul, haideți să lăsăm ancheta. Evident că transformatorul a fost achitat de către spital, era în garanție, era nou, dar sunt ferm convins că cei care sunt abilitați să facă această anchetă o să vină cu lămuririle. Mi-aș dori foarte mult să fie într-o perioadă mai mult decât rezonabilă.”, a spus Marcel Ciolacu.

Ministrul a mai precizat că pacienții vor fi transferați după ce se va remedia problema curentului.  

Premierul a mulţumit personalului medical care a luat măsuri pentru transferul în siguranţă al pacienţilor. „Vreau să îi mulţumesc şi public doamnei doctor care a luat cele mai bune decizii într-un moment delicat. Mai mult, toată lumea a ascultat de doamna doctor şi nu s-a creat panică. Asta înseamnă, e clar, nu e un respect constituit azi noapte pe care îl au aparţinătorii faţă de doamna doctor", a spus Marcel Ciolacu.

El a mai spus că: „Este foarte greu să prevezi că un transformator aflat în garanţie explodează. Important e că doamna doctor a luat deciziile cele mai bune într-un moment care, cu adevărat, se putea transformă într-o tragedie. În acest moment sunt lucrurile sub control", a adăugat premierul. 

Premierul a asigurat că în viitorul apropiat se vor face investiții în sistemul de sănătate.

„Sunt ferm convins că împreună cu domnul ministru (Alexandru Rafila - n.r.) şi cu domnul Raed Arafat o să ne facem un plan de acţiune pe perioada următoare. Acesta este sistemul public în acest moment, de aceea avem aproape 5 miliarde de euro pentru investiţii. Chiar o să le analizăm foarte bine zilele acestea şi care nu au pornit procedurile să nu pierdem proiectele mutate de pe PNRR pe BEI, astfel încât tot ceea ce ne-am propus, cele 49 de proiecte, să se regăsească ori în PNRR, ori cu Banca Europeană de Investiţii. Deci se va investi masiv în sistemul de sănătate în perioada următoare. Era nevoie de aşa ceva. Am văzut şi locaţia, investiţia privată de această dată, în colaborare cu managerii de la spitalul de stat, deci lucrurile încep să prindă un contur şi o direcţie corectă”, a spus Premierul Marcel Ciolacu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel