Urmărește emisiunea live
Ciolacu: O nouă OUG dată de guvernanți, mă abţin să nu zic proşti, pe tema alocaţiilor este neconstituţională!
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Ciolacu: O nouă OUG dată de guvernanți, mă abţin să nu zic proşti, pe tema alocaţiilor este neconstituţională!
Ciolacu: O nouă OUG dată de guvernanți, mă abţin să nu zic proşti, pe tema alocaţiilor este neconstituţională!
Emiterea de către Guvern a unei ordonanţe pe tema alocaţiilor pentru copii este neconstituţională, atât timp cât în circuitul parlamentar este un act normativ pe această temă, a declarat, joi, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu. 

Întrebat la Parlament dacă o astfel de ordonanţă pe care urmează să o dea Guvernul este neconstituţională, Ciolacu a spus: 'Categoric. Mă abţin să nu zic proşti'.

'PSD a dat o lege, domnul Iohannis a promulgat-o. A venit domnul Orban, care a dat o ordonanţă de urgenţă de modificare a legii. Acea ordonanţă, ca să devină lege, a intrat în circuitul parlamentar. Nu poţi să mai dai o ordonanţă de urgenţă atât timp cât în circuitul parlamentar există o iniţiativă legislativă ori a unor parlamentari, ori o ordonanţă venită de la Guvern care are acelaşi obiect de activitate', a explicat el.

Marcel Ciolacu a reafirmat că doar Avocatul Poporului are atribuţii să atace ordonanţe de urgenţă, motiv pentru care acum este schimbat, referindu-se la decizia de miercuri a Parlamentului în cazul lui Renate Weber.

'Nu înţelegeţi de ce schimbă Avocatul Poporului? Pentru că singurul care are atribuţii să atace ordonanţe de urgenţă este Avocatul Poporului. Toate se leagă, exact ca şi la SIIJ. De ce vrem să desfiinţăm repede SIIJ-ul? Să nu termine ancheta de la Sectorul 1. Dacă acceptăm aceste lucruri, vom vedea unde ajunge România', a adăugat liderul PSD.

De asemenea, Marcel Ciolacu, a mai susținut că cea mai mare problemă pe care o are acum România este de natură demografică.

'Orice om politic responsabil este conştient de faptul că cea mai mare problemă pe care o are acum România ca stat, ca neam este de natură demografică. De fapt vorbim de declinul populaţiei. Mai mult, declinul populaţiei şi îmbătrânirea ei duc la o problemă între viaţă şi moarte pentru o economie, deficitul de forţă de muncă şi colapsul sistemelor de pensii. Singura soluţie pentru această problemă este stimularea natalităţii în paralel cu combaterea migraţiei forţei de muncă.', a spus Ciolacu.

'Pentru prima oară, numărul de copii români născuţi în străinătate a depăşit numărul de copii născuţi în România. Este cel mai grav indicator, iar toţi politicienii, indiferent dacă sunt la guvernare sau în opoziţie, trebuie să găsească soluţii să readucă aceşti români cu copii în ţară, unde cu toţii avem obligaţia de a creşte nivelul de servicii şi de a stimula revenirea lor în ţară', a declarat Ciolacu (Vezi continuarea știrii aici).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel