Ciolacu, noi declarații despre certificat. Spune că ar trebui luate măsuri și în autobuze
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Marcel Ciolacu, liderul PSD
Marcel Ciolacu, liderul PSD
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a spus, marți seară, cu privire la certificatul verde, că i se pare „un pic cam târziu să vii cu măsuri printr-un act legislativ”.

Întrebat, marți seară, la Antena 3, în cadrul emisiunii lui Răzvan Dumitrescu, dacă sunt disensiuni în coaliție pe marginea certificatului verde, Marcel Ciolacu a vorbit despre abordările ministrului Rafila: „domnul ministru Rafila a venit cu o nouă abordare, una științifică și nu o abordare dură. Dacă nu încercăm să recâștigăm credibilitatea românilor în această problemă nu vom reuși să depășim această pandemie. Cu toții ne-am săturat de această pandemie!

„Nu știu cât timp va dura, nu sunt specialist. A venit (Rafila - n.r.) cu o propunere legislativă stop Covid fundamentată științific: în momentul în care se mărește rata, ca să încercăm să stopăm presiunea pe zona sanitară, mai ales pe zona ATI. Nu s-a ajuns la forma cea mai bună, au existat și discuții cât este de constituțional sau neconstituțional, cât mai este de eficient sau neeficient. Anumite măsuri, în schimb, trebuie luate”, a declarat Marcel Ciolacu, referindu-se la posibile limitări ale numărului de persoane în transportul în comun.

În ceea ce privește certificatul verde, Ciolacu a zis: „Nu s-a mers cu un proiect de lege pentru că nu erau lucruri majore să diferențieze ordonanța de urgență care este în vigoare. Dar eu nu cred în certificatul verde ca un singur instrument, nu cred că neapărat trebuie să punem presiune pe români să se vaccineze sau nu. Legea care este în Parlament - propusă de către Partidul Național Liberal - prevedea un singur articol: obligativitatea vaccinării medicilor. Noi nu am fost de acord”.

Întrebat, totodată, dacă există „un jar aprins în coaliție”, Ciolacu Ciolacu, președintele PSD, a spus că nu crede că în acest moment „ne permitem să ducem coaliția spre un joc politic și să încercăm iarăși să măsurăm partidele după sondaje și după anumite șmecherii. Eu nu intru în acest joc”.

Întrebat dacă certificatul verde va intra până la urmă în vigoare, Marcel Ciolacu a spus că i se pare „un pic cam târziu să vii cu măsuri printr-un act legislativ”.

De asemenea, în ceea ce privește un eventual lockdown, Marcel Ciolacu a spus că nu crede că se va întâmpla.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel