Ciolacu, mesaj pentru Lucian Romaşcanu după ce acesta a fost ales preşedinte al PSD Buzău
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Guvernul României
Guvernul României
Lucian Romaşcanu a fost ales, vineri, preşedinte al PSD Buzău.

Senatorul Lucian Romaşcanu, ministrul Culturii, a fost ales, vineri, preşedinte al organizaţiei PSD Buzău, acesta fiind, de altfel, singurul candidat pentru această funcţie. Din echipa de conducere vor mai face parte primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, şi preşedintele Consiliului Judeţean, Petre Emanoil Neagu, aleşi în funcţia de vicepreşedinţi.

„Votul acordat astăzi este un vot pentru mine, dar este un vot pentru întreaga echipă care şi-a propus ca în 2024 să câştige toate cele patru runde de alegeri: europarlamentarele, sigur este foarte important pentru reprezentarea noastră în Europa, localele şi generalele - ne propunem să ieşim pe locul întâi şi, pentru prima dată după foarte mulţi ani, din anul 2000 dacă nu mă înşel, să dăm un preşedinte social-democrat României”, a declarat Lucian Romaşcanu. Acesta a mai spus că în perioada imediat următoare, la nivel judeţean vor fi constituite mai multe comisii care îşi vor concentra atenţia pe viitoarele alegeri, în special în localităţile în care PSD a pierdut primăriile.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a menţionat, printre altele, că este ferm convins că echipa de conducere a organizaţiei judeţene va avea rezultate bune, precizând, totodată, faptul că în zonă s-au făcut numeroase investiţii importante, iar acestea vor continua. „Lucrurile în judeţul Buzău şi în municipiul Buzău sunt în direcţia corectă (...) Sunt investiţii mari, sunt investiţii şi guvernamentale şi din fonduri europene. Va veni şi autostrada Moldova (...) Cu certitudine, în sfârşit, în doi ani de zile vom avea autostrada Moldovei, de la Ploieşti până la Paşcani. E o realizare extraordinară şi mă bucur că este pe mandatul acestei coaliţii şi sper ca şi în decembrie să mai avem o realizare, aceea de integrare a României în spaţiul Schengen”, a declarat Marcel Ciolacu.

Amintim că, printre altele, acesta a menţionat că Gabriela Firea va fi candidata PSD la Primăria Generală a Capitalei la alegerile din 2024.

 

 

Citește și...

PSD, mari schimbări la alegerile prezidențiale. Ciolacu, detalii despre candidatul din 2024

 

Marcel Ciolacu nu exclude ca la alegerile prezidențiale PSD să aibă un candidat din exteriorul partidului. 

„Am spus că nu vreau să scot această opțiune. Da (n.r. sunt suficienți oameni în PSD dintre care s-ar putea alege), dar nu mai vreau să... Există o teorie că devii prizonierul șanțului pe care îl sapi. Eu nu vreau să devin prizonierul acestui șanț și am zis că este cazul ca PSD să găsească o altă abordare”, a spus Marcel Ciolacu la DCNewsTV.

„Sunt și îndreptățit să încerc acest lucru”, a continuat Marcel Ciolacu. „Am încercat de patru ori și ne-am rupt gâtul. Nu am reușit să lămurim românii că este nevoie de un președinte social-democrat să conducă România”, a subliniat acesta.

„Am închis cutuma că președintele partidului este automat și candidat la funcția de președinte! Am introdus faptul că, de această dată, nu numai un grup restrâns de oameni va alege viitorul candidat. Nu. Cine dorește să acceadă la această funcție trebuie să meargă în fiecare județ, în interiorul fiecărei organizații, cu competitorii pe care o să-i aibă și să explice de ce dorește să devină președinte. Este o decizie care mă privește și pe mine, și pe copiii mei, și pe ai lor. Cred că este abordarea corectă”, a conchis Marcel Ciolacu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel