Data publicării:

Ciolacu merge înainte: Vor fi eliminate excepții fiscale

Autor: Doinița Manic | Categorie: Politica
WhatsApp
Ciolacu merge înainte: Vor fi eliminate excepții fiscale / Foto: Facebook Marcel Ciolacu
Ciolacu merge înainte: Vor fi eliminate excepții fiscale / Foto: Facebook Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu a anunțat că vor fi eliminate unele excepții fiscale.

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că vor fi scoase anumite excepţii la Codul fiscal, dar a dat de înţeles că nu sunt vizate deocamdată cele din IT, transmite Agerpres.

Întrebat dacă ar putea fi retrase facilităţile fiscale din domeniul construcţiilor, agricultură şi IT, Marcel Ciolacu a precizat că în România trebuie să se revină la un climat concurenţial egal.

Marcel Ciolacu: PNRR prevede să începem să scoatem din excepţii



"PNRR prevede să începem să scoatem din excepţii. Da, cred că în viitor vor trebui scoase anumite excepţii. Asta nu înseamnă că, din analiza noastră preliminară, vom umbla la excepţiile din IT, în acest moment. Sunt excepţii de aproape 20 de ani, din câte ştiu eu şi au adus un lucru benefic, până acum, un hub important în România. Sunt excepţii la Codul fiscal de aproximativ 74 de miliarde. Este un lucru total anormal şi o recomandare venită de la toate organismele financiare internaţionale. Cu alte cuvinte, trebuie să revenim la un climat concurenţial egal în România. S-a terminat cu perioada excepţiilor peste excepţii", a arătat Ciolacu, într-o declaraţie acordată presei.

În ce priveşte domeniile din care vor fi eliminate aceste excepţii, Ciolacu că nu a fost luată deocamdată o decizie.

"Sunt ferm convins că, după ce vom lua decizia, vom veni şi vom comunica. Nu vom lua nicio decizie - avem recomandările internaţionale, în acest moment se face o analiză la Ministerul de Finanţe, dar nu vom lua nicio decizie până când nu vom sta de vorbă cu toţi actorii implicaţi", a spus Ciolacu. 

Premierul Ciolacu, anunțurile zilei de la Guvern. Scad prețurile la pâine, lapte, brânzeturi, carne, ouă, făină, mălai, ulei, legume şi fructe proaspete

Iată declarațiile premierului Marcel Ciolacu la începutul ședinței de guvern din 22 iunie:

"Aş vrea să încep cu o veste bună. Am primit deja răspunsurile marilor lanţuri de magazine la propunerile noastre privind schema  de reducere a preţurilor la alimentele de bază. Vă pot spune că retailerii au transmis deja o primă listă cu produsele vizate. Avem, astfel, toate condiţiile pentru ca în perioada următoare să finalizăm un acord sau un act normativ.

Asta înseamnă o scădere garantată a preţului la unele produse din gama celor indispensabile populaţiei - pâine, lapte, brânzeturi, carne, ouă, făină, mălai, ulei, legume şi fructe proaspete.

Va fi o scădere care NU va pune presiune pe producătorii români.

Cred că românii merită din plin un asemenea gest sub forma unui efort comun al statului şi al mediului privat.

Încă o prioritate a Guvernului este schema de susţinere pentru industria materialelor de constricţii. Susţinem producţia internă ca să fim siguri că şantierele pe autostrăzi şi la toate celelalte mari obiective afişate în desfăşurare vom avea o materie primă constantă şi la preţuri corecte. 

În acest moment, România importă jumătate din materia primă. Aceste materiale de construcţii sunt furnizate constructorilor după 3 sau 6 luni, aşadar este esenţial să venim cu soluţii. Mâine voi avea o întâlnire cu marii actori din domeniu. Vom vedea dacă dânşii vor veni cu modificări la această ordonanţă, iar săptămâna viitoare va fi aprobată în şedinţa de Guvern". Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel