Data actualizării:
Data publicării:

Ciolacu: Locul României este în spaţiul Schengen. Aşteptăm o decizie la Consiliul JAI

Autor: Andrei Itu | Categorie: Politica
WhatsApp
Sursa foto: Facebook Marcel Ciolacu
Sursa foto: Facebook Marcel Ciolacu
Preşedintele PSD şi al Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat marţi, la Constanţa, că în iunie va avea loc Consiliul JAI (Justiţie şi Afaceri Interne, n.red.) al UE, iar în această perspectivă toţi decidenţii politici din România 'vorbesc aceeaşi limbă: locul României e în Schengen'.

'Locul României este în spaţiul Schengen. Cu toţii ştim, toţi românii cunosc faptul că de mulţi ani noi am îndeplinit toate criteriile. Şi chiar s-a creat o frustrare nu numai în rândul politicienilor, ci şi chiar al românilor. O să fie Consiliul JAI (Justiţie şi Afaceri Interne, n.r.) în iunie şi pentru prima oară de la Pactul de la Snagov, cred, toţi decidenţii politici din România vorbesc aceeaşi limbă: locul României este în spaţiul Schengen şi România trebuie să intre şi să adere la spaţiul Schengen, (aşteptăm n.red.) o decizie luată în iunie la Consiliul JAI', a afirmat Marcel Ciolacu, potrivit Agerpres.

Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne (JAI) al Uniunii Europene (UE), organizat pe 7-8 iunie 2021

Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne (JAI) al Uniunii Europene (UE) se va desfășura în zilele de 7-8 iunie 2021, la Luxemburg, pe agenda discuţiilor aflându-se, între altele, subiecte precum combaterea conţinutului ilegal online, protecţia şi promovarea drepturilor fundamentale, combaterea criminalităţii şi a terorismului, spaţiul Schengen, migraţia şi azilul, informează site-ul Consiliului UE.

Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne (JAI) este una dintre cele zece formaţiuni ale Consiliului UE şi se reuneşte atât în cadrul reuniunilor formale, cât şi în cadrul şedinţelor informale, iniţiate de obicei de către ţările care deţin preşedinţia rotativă a UE.

Ciolacu despre discursul preşedintelui Ucrainei în Parlament: Va avea loc 

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat, marţi, la Constanţa, că preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, se va adresa Parlamentului, fiind începute o serie de comunicări în acest sens.

'Cred că cea mai importantă este reacţia statului român în ceea ce priveşte refugiaţii şi ajutorul şi implicarea statului român vizavi de Republica Moldova. Cu discursul preşedintelui Ucrainei în Parlament am început să avem comunicări şi va avea loc acest discurs. Dar, repet, cred că cel mai important este cât de mult ne-am implicat şi în ceea ce priveşte refugiaţii, o situaţie complexă şi de durată, eu consider chiar că a fost o implicare impecabilă', a spus Marcel Ciolacu, într-o conferinţă de presă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel