Urmărește emisiunea live
Ciolacu: Liberalizarea a generat un jaf uriaş. Dacă am merge pe sloganuri de genul „trebuie să lasăm piaţa liberă să regleze singură lucrurile”, vom privi la o adevărată junglă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea
Preşedintele Camerei Deputaţilor, liderul PSD Marcel Ciolacu, a spus, joi, că liberalizarea a generat un jaf uriaş, cu costuri uriaşe pentru toţi.

Marcel Ciolacu a declarat joi, la evenimentul de lansare a versiunii în limba română a „Cartei Albe a IMM-urilor din România”, că, prin faptul că PSD se află în această coaliţie, schemele de sprijin pentru economie, populaţie şi companii reprezintă 6% din PIB, de trei ori mai mult decât în guvernările Orban şi Cîţu.

„Am intrat la guvernare într-o situaţie complicată pentru România”, a spus Marcel Ciolacu, adăugând: „Economia era pe marginea prăpastiei, aveam criză energetică, criză sanitară şi mari tensiuni sociale. În această situaţie, am gândit şi vom continua să gândim o abordare echilibrată pe motoarele mari de creştere economică, numite Investiţii şi Consum.”

„Suntem încă într-o situaţie dificilă din punct de vedere economic si social. Cu atât mai mult în asemenea momente, statul trebuie să fie alături de investitorul privat. Dacă am merge pe sloganuri de genul trebuie să lasăm piaţa liberă să regleze singură lucrurile, mi-e teamă că vom privi la o adevărată junglă în care cei mari şi puternici vor supravieţui, iar mulţi dintre cei mai mici vor dispărea. Ar însemna să ne uităm la sute de mii de companii mici şi mijlocii care ar investi mai puțin, deoarece există incertitudine, scade cererea, cresc costurile... Nu putem face asta”, a spus Ciolacu. 

Potrivit preşedintelui Camerei Deputaţilor, „e suficient să ne uităm la ce s-a întămplat cu marea piaţă liberă din energie, liberalizarea a generat un jaf uriaş, cu costuri uriaşe pentru toţi!”.

„Cu PSD în această coaliţie, schemele de sprijin pentru economie - populaţie şi companii – reprezintă 6% din PIB, de trei ori mai mult decât în guvernările Orban şi Cîţu”, a mai zis Marcel Ciolacu.

Citește și...

OUG energie. Ciolacu cere comisiilor de specialitate să invite la dezbateri reprezentanţii producătorilor, distribuitorilor, furnizorilor

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a cerut, joi, comisiilor de politică economică şi de industrii, care au fost sesizate pe fond cu întocmirea raportului la ordonanţa privind energia, să-i invite la dezbaterile asupra actului normativ pe reprezentanţii producătorilor, distribuitorilor, furnizorilor, precum şi ai celorlalţi actori implicaţi în acest domeniu strategic.

Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a sesizat, marţi, Comisia pentru politică economică, reformă şi privatizare şi Comisia pentru industrii şi servicii în vederea examinării şi elaborării raportului asupra proiectului de lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.119/2022 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.27/2022 privind măsurile aplicabile clienţilor finali din piaţa de energie electrică şi gaze naturale în perioada 1 aprilie 2022 - 31 martie 2023, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul energiei.

„Având în vedere importanţa dezbaterilor legate de domeniul energiei şi al gazelor naturale, precum şi impactul asupra cetăţenilor şi economiei, consider oportun să analizaţi ca, în cadrul dezbaterilor care vor avea loc pe acest proiect de lege, să participe în calitate de invitaţi şi reprezentanţi ai producătorilor, distribuitorilor, furnizorilor, precum şi ai celorlalţi actori implicaţi în acest domeniu strategic', se arată într-o adresă transmisă de Marcel Ciolacu preşedinţilor celor două comisii, Costel Dunavă şi Bende Sandor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel