Ciolacu: Independența României față de gazul rusesc este asigurată începând de anul viitor
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Independența României față de gazul rusesc este asigurată începând de anul viitor, a spus președintele PSD, Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu estimează că legea offshore ar putea trece de Parlament în două-trei săptămâni.

„O să o băgăm pe procedură de urgență. A intrat la prima Cameră sesizată, la Senat. Eu estimez în maximum două-trei săptămâni, în funcție de cât stă la Senat, va trece și merge către promulgare”, a declarat, la RFI, Marcel Ciolacu, președintele PSD.

Întrebat dacă exploatările din Marea Neagră vor fi afectate de războiul din Ucraina, liderul PSD a răspuns: „Nu, nu. Dimpotrivă, este un semnal puternic că nu ne schimbăm viața în funcție de mofturile lui Putin (...). Nu cred că un stat trebuie să se lase impresionat de agresiunea unui dictator, dimpotrivă, trebuie să arătăm că noi ne continuăm investițiile și dezvoltarea statului român, în pofida anumitor așa-zise amenințări din partea Rusiei”.

„Vreau să vă spun că e stipulat foarte clar dreptul de preempțiune a statului român asupra gazelor extrase din Marea Neagră, întâi să fie folosite pentru necesarul României și, pe urmă, diferența să fie exportată. Avem un dublu control și prin ANRE în ceea ce privește contractele bilaterale, la fel, statul român, aici este o noutate în lege, statul român are drept de preempțiune asupra acestui gaz, ceea ce conferă și cu extragerile din onshore cel puțin independența sau independența față de gazul rusesc începând de la anul este asigurată”, a spus Marcel Ciolacu.

Întrebat dacă este convins că România va deveni independentă de gazul din Rusia anul viitor, Marcel Ciolacu a răspuns astfel: „De gazul rusesc, categoric!”

Exclusiv DCNews / Cine e cel mai bun ministru în viziunea lui Ciolacu

Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a avut cuvinte de laudă la adresa unui ministru din Guvernul Ciucă.

Este vorba despre Adrian Chesnoiu, ministrul Agriculturii, declarațiile fiind făcute, săptămâna trecută, în cadrul unui interviu pe care Marcel Ciolacu l-a acordat DCNews. „Am văzut abordarea premierului în ceea ce privește agricultura, a devenit o prioritate. A venit și domnul Chesnoiu, care să știți că are 39 de ani. Este un specialist, un foarte bun ministru, un ministru tânăr!”, a spus Marcel Ciolacu, președintele PSD.

„Domnul Chesnoiu a mers la multe companii private, în această perioadă, pentru a vedea realitatea din teren. În toate board-urile acestor companii cu capital românesc, cu capital mixt, sunt oameni tineri, cum este domnul Chesnoiu”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel