Data publicării:

Ciolacu, Grindeanu și rotativa. Chirieac: Funcția de prim-ministru, asumată de președintele PSD, nu poate fi dată unui prieten

Autor: Elena Aurel | Categorie: Stiri
WhatsApp
Inquam Photos / George Călin
Inquam Photos / George Călin
Bogdan Chirieac, analist politic, a avut o intervenție telefonică la Antena3 CNN, unde a vorbit despre Marcel Ciolacu care, conform unor surse, ar fi spus că dacă Sorin Grindeanu nu va rămâne la Ministerul Transporturilor, atunci propunerea de premier a PSD va fi chiar el, adică... Sorin Grindeanu.

„Până acum,  Marcel Ciolacu a avut un parcurs impecabil. Niciun alt liber PSD nu a mers fără greșeală. În 2019, când a preluat conducerea partidului, după ce doamna Dăncilă a eșuat grav la prezidențiale, Marcel Ciolacu a câștigat toate alegerile.

Marcel Ciolacu s-a așezat, din punct de vedere politic, pe discursul pozitiv, e un Ion Iliescu european și euroatlantic. Vedeți că și partidul a fost acceptat și la Bruxelles și la Washington, nu mai sunt problemele care existau cu fosta conducere a partidului. Acum, domnia sa vine și  ne spune un lucru stupefiant. Păi funcția aia de prim-ministru asumată de președintele PSD nu poate fi dată la un prieten. E prietenul meu și îi las lui funcția de prim ministru.

Ce îl califică pe domnul Grindeanu să fie premier? Cele șase luni după care nu a mai vrut să plece din Palatul Victoria? Când a fost momentul din 2017, când a început declinul PSD-ului după ce PSD-ul în decembrie 2016 obținuse cel mai mare scor al unui partid politic din UE, 47%. Când din acel moment PSD-ul și-a rupt un picior. Cum adică?! Asta nu este o chestiune între niște băieței la joacă, este o chestiune de cea mai mare importanță, funcția de premier asumată și pentru care te-ai pregătit.

Vedeți, până la urmă, trebuie să-i dau dreptate domnului Președinte Klaus Iohannis care le-a transmis celor din PNL: „respectați protocolul”. Acele patru ministere sunt sub semnul întrebării.

Eu înțeleg că domnul Cătălin Predoiu, singurul ministru care a obținut un rezultat important în această guvernare, a ridicat MCV-ul de pe România, poate să rămână la liberali, dar în rest, fiecare partid poate și-a pregătit oamenii. Și Fondurile Europene cum să le dai așa la întâmplare?

Cum să dai țara care te-a ales pe tine, unui prieten? Cum? Cum e posibil așa ceva? Pe tine te-a ales țara și Partidul Social Democrat și până acum nu ai dezamăgit, te-a pus președinte al Partidului Social Democrat, ai băgat partidul la guvernare, ți-ai asumat riscuri, ai ridicat din nou partidul al Bruxelles și la Washington, după care, când trebuie să fii prim-ministru, tu dai țara unui prieten? Cum?”, a spus Bogdan Chirieac la Antena3 CNN. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel