Ciolacu: Este necesară o analiză în privinţa supraimpozitării pensiilor speciale
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Ciolacu: Este necesară o analiză în privinţa supraimpozitării pensiilor speciale- Foto Agerpres
Ciolacu: Este necesară o analiză în privinţa supraimpozitării pensiilor speciale- Foto Agerpres
Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, lider al PSD, consideră că este necesară o analiză în privinţa unei eventuale supraimpozitări a pensiilor speciale, apreciind că este incorect ca pensia să fie mai mare decât salariul - situaţie unică în România ultimilor 30 de ani.    

 Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, lider al PSD, consideră că este necesară o analiză în privinţa unei eventuale supraimpozitări a pensiilor speciale, apreciind că este incorect ca pensia să fie mai mare decât salariul - situaţie unică în România ultimilor 30 de ani. Întrebat la Parlament dacă a mai avut discuţii în cadrul coaliţiei de guvernare privind supraimpozitarea pensiilor speciale, Ciolacu a spus:

'Nu. Dacă am venit cu 7 proiecte, continuăm să venim cu proiecte în aceeaşi logică, crezând că dacă facem acelaşi lucru o să avem un efect. Ştiţi că e teoria tâmpitului. Nu vom reuşi'.

Potrivit lui Marcel Ciolacu, sistemul ar trebui schimbat, fiindcă este incorect.

'E incorect să ieşi la pensie şi să ai venituri mai mari decât când ai avut în activitate. Acolo, părerea mea este că trebuie venită cu o impozitare de peste 90%. Să facem o analiză, să vedem pe categorii, sunt pensii speciale, pensii ocupaţionale. (...) E incorect ce s-a întâmplat în aceşti 30 de ani. Nici excepţiile n-au apărut din senin, nu le-a visat vreun parlamentar Ele sunt rodul unor influenţe pe o perioadă de 30 de ani în care toată clasa politică s-a implicat şi acum a venit momentul adevărului - cu aceste crize suprapuse, când trebuie să facem ceva. Facem sau nu facem? Depinde cum vrem. (...) Niciunde în lumea asta, decât în România, cineva când iese la pensie câştigă mai mult decât a avut în activitate. Eu n-am auzit de ceva mai nesustenabil sau mai incorect', a argumentat Marcel Ciolacu.

Ciolacu: Fondurile europene şi fondurile naţionale nu trebuie să aibă culoare politică

Fondurile europene şi fondurile naţionale nu trebuie să aibă culoare politică, a declarat marţi preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, lider al PSD, la lansarea naţională a Strategiei de dezvoltare durabilă a Microregiunii Ţara Făgăraşului 2030 organizată de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) ITI Microregiunea Ţara Făgăraşului, Palatul Parlamentului.

'Fondurile europene şi fondurile naţionale nu au culoare politică şi nu trebuie să aibă culoare politică niciodată, indiferent pentru cine conduce administraţia centrală într-o ţară. (...) Deja vorbim de patru proiecte integrate care pot accesa mai multe scheme atât din fonduri europene. Este şi mediul privat în acest proiect. Ca şi noutate, aveţi cam 70% arie protejată, ţinând cont de o medie de 23% arie protejată la nivel naţional. Nu pot decât să vă felicit, să vă susţin', a declarat preşedintele PSD.

'Direcţia a fost dată, respectiv descentralizare...'

'Din acest moment trebuie să ne implicăm şi mai mult. Direcţia a fost dată, respectiv descentralizare, fiindcă cu toţii vorbim de această descentralizare de 30 de ani. România nu se poate dezvolta fără fonduri europene. Fondurile naţionale sunt insuficiente pentru dezvoltarea pe care ne-o dorim cu toţi în România. Este un moment în care putem rata 'ultimul tren' sau putem cu toţii să ne implicăm şi să tragem la aceeaşi căruţă şi să dezvoltăm Romania şi în primul rând zonele cu specific, cum este zona pe care dumneavoastră doriţi să o dezvoltaţi în acest proiect. Vă felicit, vă rog să vă implicaţi şi mai mult în alte obiective', a arătat liderul PSD.

Marcel Ciolacu a menţionat că, potrivit unei estimări făcute de experţii PSD, ar trebui să avem de absorbit aproape 800 de milioane de euro, urmând ca în viitor, după ce se va termina de negociat şi exerciţiul financiar viitor, ar trebui ca absorbţia să fie de aproximativ un miliard de euro lună de lună.

'Asta este de fapt marea provocare a României, nu vom putea depăşi aceste crize suprapuse fără să avem investiţii majore în infrastructură şi investiţii majore în regiuni. România, pentru că a fost silită să facă acele CAP-uri, are o reticenţă chiar şi la nivel de administraţii locale de a face proiecte comune', a adăugat Ciolacu.

Ciolacu: Avem al doilea cel mai mic preț la carburanți din Europa

Președintele Partidului Social Democrat a făcut declarații de presă despre prețul la carburanți:

„Am venit cu acești 5 lei la 10 litri, este o măsură discutată, fiecare am avut câte o opinie, am zis să vedem cum funcționează și pe urmă o să ne întâlnim din nou în coaliție și vom discuta asupra efectelor. Vreau să vă repet că avem al doilea cel mai mic preț din Europa. În acest moment important este și trendul, dacă ne menținem în acest preț, și cred că aici este fondul“, a spus Marcel Ciolacu. Vezi știrea aici!

Ce spune Marcel Ciolacu despre plafonare

„Am avut această discuție și, după cum bine știți, am fost acuzat, eu personal, că sunt comunist. Acum, am văzut SUA și Franța că sunt mai comuniști decât mine, că vor plafonare la țiței. Poate unii au voie să fie comuniști și eu nu“, a mai adăugat Ciolacu.

Compensare preț carburanți. Ciucă: Toți cetățenii României să știe care este realitatea

Nicolae Ciucă, premierul României, a venit cu explicații privind compensarea prețurilor la carburanți:

„Când am luat această decizie, ea a fost discutată în coaliție și a fost agreată de către toți membrii coaliției. De asemenea, a fost discutată și soluția ținând cont că trebuie să fim cât se poate de realiști și să vedem care este suma de bani pe care o avem în bugetul statului. Personal aș fi vrut să putem să asigurăm o compensare mai mare, dar în momentul acesta, vreau să știe toți cetățenii țării, aceasta este realitatea. Atât am putut asigura de la bugetul statului

Am făcut în așa fel încât să discutăm inclusiv cu industria, pentru că nu ne dorim ca și în România să ajungem la restricționarea cantității de carburant care se poate cumpăra de la pompă. De asemenea, am căutat ca prin această măsură să existe asigurarea de carburant necesar desfășurării activităților economice. Prin această măsură nu le anulăm pe cele deja în vigoare, ea fiind o măsură complementară.

Totodată, doresc să spun, pentru că am avut această discuție și în cadrul Biroului Politic Național, toate elementele au fost analizate ținând cont de realitate. România, în momentul de față, își poate asigura aproximativ un sfert din producția proprie de petrol. Acestea sunt elementele de realitate pe care le-am avut în vedere și nu a fost vorba despre o discuție despre care dă mai mult. Nici nu cred că trebuie să le creăm cetățenilor țării așteptarea că cineva ar fi putut da mai mult și nu a dat. Nu, asta este realitatea și o afirm cu toată responsabilitatea“, a precizat premierul României.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel