Ciolacu, fiu de pilot militar, le transmite un mesaj aviatorilor români: Moștenirea personală mă face să înțeleg provocările
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Marcel Ciolacu   Foto: Crișan Andreescu
Marcel Ciolacu Foto: Crișan Andreescu
Premierul Marcel Ciolacu a participat la ceremonia militară și religioasă organizată cu prilejul inaugurării „Galeriei Eroilor Aerului” și a Monumentului Cercetașilor Parașutiști și Parașutiștilor Militari ai Armatei Române.

În declarația sa, Ciolacu a adus un omagiu aviatorilor și parașutiștilor români care s-au jertfit pentru apărarea spațiului aerian românesc, precizând că legătura pe care o are cu ei e puternică și din perspectiva faptului că e „fiu al unui pilot militar”.

„Ca fiu al unui pilot militar am crescut în mijlocul unei comunități dedicate excelenței și sacrificiului pentru țară. Această moștenire personală mă face să înțeleg profund provocările și responsabilitățile pe care le implică serviciul militar în special în cadrul Forțelor Aeriene Române.

Azi inaugurăm cu mândrie Galeria Eroilor Aerului, un loc menit să păstreze vie amintirea celor care și-au dedicat viața apărării spațiului aerian al României. E important mai ales pentru ce tineri să afle poveștile de eroism ale aviatorilor noștri

(...)

Suntem onorați să dezvelim monumentul Cercetașilor Parașutiști și Parașutiștilor Militari ai Armatei Române. Acest monument e un tribut adus celor care prin curaj și determinare au apărat și continuă să protejeze libertatea și integritatea teritorială a României. Parașutiștii militari sunt un simbol al cutezanței și spiritului de sacrificiu. Reafirm angajamentul meu pentru toți militarii din Forțele Aeriene Române. Legătura mea cu această comunitate va rămâne de profund respect și recunoștință”, a precizat Marcel Ciolacu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel