Ciolacu EXCLUDE un guvern minoritar. Urmează ANTICIPATE? ”O RUPTURĂ”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
foto captură video/ Marcel Ciolacu
foto captură video/ Marcel Ciolacu
”Soluția unui guvern minoritar e o greșeală foarte mare” a spus Marcel Ciolacu, liderul PSD. 

Întrebat dacă alegerile anticipate sunt o variantă, Marcel Ciolacu a răspuns: ”Categoric”. ”Mai mult decât a făcut până acum PSD nu putem face” a spus Marcel Ciolacu, invocând ”deschiderea” de a veni cu un guvern de tehnocrați, urmat de alegeri anticipate. ”Nu știu ce au hotărât liberalii și nu mă interesează în mod deosebit” a spus liderul social-democrat. 

”PSD rămâne consecvent și consideră că soluția unui guvern minoritar e o greșeală foarte mare și nu putem susține așa ceva” a spus Marcel Ciolacu. Președintele PSD a precizat că în momentul în care ai patru crize, ”îți trebuie un guvern stabil, cu o majoritate în Parlament”. În același timp, el afirmă că ”un guvern minoritar este o ruptură între Guvern și Parlament”. 

”Cu certitudine, PSD nu va vota un guvern minoritar, nu este luată o decizie în acest sens, dar acest lucru o să-l recomand colegilor mei” a subliniat Marcel Ciolacu. 

”Nu am purtat niciun fel de negocieri în acest sens (al intrării PSD la guvernare n.r.), era și acest lucru o soluție, n-am exclus nicio soluție, în afară de guvernul minoritar.” a continuat liderul PSD. Cât despre alegerile anticipate ca variantă, el răspunde: ”Categoric, întoarcerea la popor nu este nicio rușine și nicio catastrofă”. 

Pentru varianta guvernului tehnocrat propusă de PSD, Marcel Ciolacu afirmă că nu e prea târziu: ”Nu, nu este târziu pentru nicio variantă”. ”Suntem deschiși la orice variantă, nu cred că ați văzut vreo condiționare din partea PSD. În acest moment, sunt șanse de anticipate, dar nu cred că este o catastrofă” a declarat Marcel Ciolacu. ”Când nu se mai poate rezolva o criză, se merge la anticipate” a întărit liderul PSD. 

Florin Cîțu credea că PSD susține Guvernul Ciucă

"Este cred că primul pas pe care îl face Partidul Social Democrat, care arată că va susţine un guvern minoritar. Am spus din primul moment: Partidul Naţional Liberal a făcut un pas important, preşedintele partidului s-a dat la o parte, am propus un alt premier, pe domnul Nicolae Ciucă. Partidul Social Democrat a spus de opt luni de zile că nu vrea la guvernare, că nu îşi doreşte să fie la guvernare. Au fost două situaţii, două consultări la Cotroceni, la niciuna nu a venit cu propunere de premier, a spus că nu vrea la guvernare, deci varianta - şi îmi pare bine că merge în această direcţie Partidul Social Democrat - este de a susţine un guvern minoritar. Sper şi de la USR să vedem acelaşi rezultat, să avem acest guvern votat de USR şi de cât mai mulţi parlamentari, ca să treacă cât mai repede", a afirmat Florin Cîţu, joi, la sediul PNL. 

Vezi aici mai mult

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel