Ciolacu: Este o șansă de a ocupa o funcție importantă la nivel european nu doar pentru președintele Klaus Iohannis, ci pentru România
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Sursa foto: AGERPRES
Sursa foto: AGERPRES
Premierul Marcel Ciolacu a spus, joi, că România are șansa de a ocupa o poziție importantă la nivel european, afirmație făcută cu privire la scenariul vehiculat în PNL conform căruia președintele Klaus Iohannis ar putea ajunge președintele Consiliului European în locul lui Charles Michel.

”Este un culoar real și este o șansa nu doar pentru președintele Klaus Iohannis, ci pentru Români”, a declarat, joi, Marcel Ciolacu.

Amintim faptul că președintele Klaus Iohannis ar renunța la finalizarea celui de-al doilea mandat de președinte, conform unui scenariu vehiculat pe surse. Conform acestuia, președintele Klaus Iohannis ar urma să preia o funcție de conducere europeană, înainte de terminarea mandatului de președinte. 

În această situație, el ar lăsa scaunul gol și ar fi înlocuit de președintele Senatului, respectiv președintele PNL, Nicolae Ciucă. 

Se pare că președintele Klaus Iohannis ar fi favorit pentru funcția de președinte interimar al Consiliului European. Subiectul ar fi fost pe agenda discuțiilor ședinței PNL - PSD. Vezi articolul inițial și detalii aici!

Citește și - Demisia lui Klaus Iohannis, scenarii posibile. Mișcările care au loc la Bruxelles acum

Posibilitatea demisiei lui Klaus Iohannis din funcția de președinte al României pentru a prelua șefia Consiliului European ar fi fost deja discutată în interiorul Partidului Național Liberal, potrivit realizatorului TV Radu Tudor, care, citând unele surse, a afirmat și că președintele Senatului ar putea fi președintele interimar al României "dacă în bătălia europeană Klaus Iohannis ar avea șanse pentru funcția de la Bruxelles pe care ar putea să o preia de la mijlocul verii".

"Există niște mișcări care au loc deja la Bruxelles"

Ulterior, în cadrul emisiunii "Punctul de întâlnire" Sabina Iosub, realizator Antena 3 CNN și cu expertiză pe Bruxelles, a spus care ar putea fi scenariile posibile în cazul unei eventuale demisii a lui Klaus Iohannis.

"Aș corobora niște informații pentru că mi se pare important să spun ce știu eu de la nivel european, ce știu eu de la Bruxelles și să punem cap la cap cu ceea ce s-a aflat deja în România. Încă dinainte de a apărea în România această știre cu privire la mutările pe care le-ar putea face Klaus Iohannis, eu am aflat că există niște mișcări care au loc deja la Bruxelles. Vezi continuarea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel