Data actualizării:
Data publicării:

Ciolacu: Voi invita la Guvern întreaga echipă de avocați, juriști și specialiști români care a câștigat procesul Roșia Montană

Autor: George Eduard Caramiciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres
Prim-ministrul României a oferit o declarație pe rețelele de socializare, ca răspuns la protestul USR din Parlament.

Alfred Simonis, președintele Camerei Deputaților și membru PSD, a ținut un discurs despre nemulțumirea anumitor partide legată de câștigarea procesului cu compania canadiană din dosarul Roșia Montană, care spun de asemenea că se dorește manipularea bursei.

În timp ce Alfred Simonis vorbea, membri ai USR stăteau cu pancarte în spatele acestuia, în semn de protest.

„Voi invita la Guvern întreaga echipă de avocați, juriști și specialiști români care a căștigat procesul Roșia Montană, ca să le transmit un mesaj de recunoștință din partea tuturor românilor! Ei sunt cei care ne-au aratat ce înseamnă cu adevărat "Să Salvezi România"!”, a spus Marcel Ciolacu, pe Facebook.

Discursul lui Alfred-Robert Simonis

Alfred-Robert Simonis, președinte al Camerei Deputaților și membru PSD, a vorbit la pupitru despre nemulțumirea anumitor oameni politici legată de câștigarea procesului împotriva companiei canadiene, din dosarul Roșia Montană.

„România câștigă procesul cu Gabriel Resources și Opoziția e supărată. România NU trebuie să plătească despăgubiri de aproximativ 7 miliarde de euro și Opoziția este tot supărată. Când USR și proaspătul lor aliat Ludovic Orban guvernau împreună, au plătit, în prima zi de mandat, 400 de milioane de euro despăgubiri fraților Micula. Apoi useriștii s-au ocupat de celebrul tun de 1 miliard de euro, bani aruncați pe vaccinuri care au expirat. Atunci erau fericiți împreună cu Vlăduț Voiculescu!Aceștia sunt oamenii care vă vor cere votul în curând.”, a fost mesajul lui Alfred-Robert Simonis, președinte al Camerei Deputaților.

Deputatul a continuat și a spus într-o filmare din Camera Deputaților că Opoziția a prejudiciat România în mandatele anterioare.

„Stimate colege, stimați colegi,

O să spun câteva cuvinte. În primul rând, ar fi de spus că România a câștigat procesul cu compania canadiană cu care se judeca. Mi-e complicat să înțeleg de sunteți atât de nervoși pentru faptul că România a câștigat procesul de aproape 7 miliarde de euro cu o companie canadiană. De ce nu vă bucurați? Poate nu ați fi vrut să existe bani de pensii, bani de salarii. Ați sperat că, pierzând acest proces, România va rămâne fără bani, astfel să aveți motiv pentru a câștiga alegerile. Dacă vorbiți de manipularea bursei, vreau să vă reamintesc că președintele partidului dumneavoastră - Drulă - a câștigat niște acțiuni cu 8.000 de lei și le-a vândut cu 2 milioane de euro; jumătate din acțiunile domniei sale. Dacă cineva știe să manipuleze bursa, aceia sunteți dumneavoastră.Dumneavoastră și asociații dumneavoastră ați făcut încă două lucruri care au prejudiciat România: este suma de 400 de milioane de euro pe care Guvernul Orban a dat-o în primele zile de mandat fraților Micula, în prima zi de mandat, iar România a câștigat procesul și a trebuit să recupereze banii, dar și ajutorul de stat acordat Blue Air, de 150 de milioane de euro pe care l-ați dat și pe care trebuie să îl recuperăm.”, a  spus Alfred-Robert Simonis, președinte al Camerei Deputaților.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel