Ciolacu, despre scenariul cu Maia Sandu, președinte al României
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Sursa foto Agerpres
Sursa foto Agerpres
Marcel Ciolacu a analizat posibilitatea unei candidaturi a Maiei Sandu, la alegerile prezidențiale din România, în 2024.

Scenariul a fost lansat de Victor Ciutacu.

„Vreau să vă reamintesc că în anul 2024 sunt alegeri pentru funcția de președinte și în Republica Moldova. Eu sunt unul dintre susținătorii unificării României Mari”; a declarat Marcel Ciolacu la România TV.

Întrebat dacă există vreo lege care i-ar interzice Maiei Sandu să participe la ambele alegeri, simultan, președintele PSD a declarat:

„Trebuie doar să ai dublă cetățenie. Există și candidați în România care au dublă cetățenie sau pot avea dublă cetățenie.”

„Avem o criză de securitate în zonă și trebuie să fim foarte atenți la întreg contextul. Una este ceea ce ne dorim sau ceea ce considerăm noi că ar fi corect, iar altceva este realitatea. E un scenariu de lucru și nimeni nu o poate împiedica pe Maia Sandu să candideze în România. Eu o susțin cât pot de mult pe doamna Maia Sandu, mai ales în perioada dificilă prin care trece Republica Moldova în acest moment. De asemenea, facem parte din familii politice diferite”, a continuat Marcel Ciolacu.

Maia Sandu are o 'dorință ambițioasă': Republica Moldova să adere la UE până în 2030

UE a acceptat candidatura la aderare a Republicii Moldova în luna iunie 2022, când a acorda acelaşi statut şi Ucrainei. Decizia a fost un triumf diplomatic pentru Maia Sandu, care conduce una din cele mai sărace ţări din Europa, care se confruntă cu numeroase probleme economice, notează Reuters.

Preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, aleasă în 2020 pe o platformă pro-europeană şi anticorupţie, şi-a exprimat joi speranţa ca ţara sa să adere la Uniunea Europeană înainte de 2030, informează Reuters.

'Dorinţele mele sunt foarte ambiţioase', a declarat Maia Sandu în declaraţii transmise pe postul public de televiziune Moldova-1.

'Cred că trebuie să devenim membri ai Uniunii Europene până la sfârşitul acestui deceniu'.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel