Ciolacu demontează teoria dronelor care ar fi lovit teritoriul României
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
foto gov.ro
foto gov.ro
Premierul Marcel Ciolacu a infirmat existența vreunui bombardament pe teritoriul României.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat marţi că nu se confirmă informaţiile referitoare la dronele care ar fi căzut pe teritoriul României.

'În acest moment, nu se confirmă această informaţie. Eu am informaţiile de la ministrul Apărării. În acest moment nu se confirmă această informaţie', a arătat Ciolacu, într-o declaraţie acordată presei.

Teritoriul României nu a fost lovit de drone ruse în atacul aerian din cursul nopţii asupra unui port ucrainean de pe malul celălalt al Dunării, a afirmat luni, la Berlin, ministrul de externe român, Luminiţa Odobescu, transmite Reuters.

Evident, există un risc, întrucât ce s-a întâmplat acolo este foarte aproape de frontierele noastre, a declarat Odobescu jurnaliştilor în marja unei vizite la Berlin.

Ministrul de externe ucrainean Dmitro Kuleba a spus luni că ţara sa deţine probe fotografice ce arată că drone ruse au lovit teritoriul României în timpul unui atac cu drone asupra infrastructurii dintr-un port ucrainean de la Dunăre.

Kievul a transmis ieri că o dronă rusească fabricată în Iran a căzut și s-a detonat pe teritoriul României, în timpul unei lovituri de noapte asupra portului ucrainean Izmail.

„Potrivit Serviciului de Grăniceri de Stat al Ucrainei, drona „Shahed” a căzut și s-a detonat pe teritoriul României peste noapte”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe ucrainean, Oleg Nikolenko, pe rețelele de socializare, referindu-se la dronele fabricate iranian.

El a spus că incidentul a avut loc în timpul unui atac masiv rusesc lângă Izmail, situat pe Dunăre, vizavi de România.

Nikolenko a adăugat: „Aceasta este încă o confirmare a faptului că teroarea creată de Rusia reprezintă o amenințare uriașă nu doar pentru securitatea Ucrainei, ci și pentru securitatea țărilor vecine, inclusiv a statelor membre NATO”.

Purtătorul de cuvânt a împărtășit o imagine cu ceea ce păreau a fi flăcările unei explozii în apropierea unui corp de apă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel