Ciolacu anunță că taie cheltuielile Camerei Deputaților cu... 5-10%. ”Nu tăiem salarii”
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Foto: Facebook, Marcel Ciolacu
Foto: Facebook, Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a vorbit la DCNewsTV despre măsurile luate la nivel central, în efortul de alăturare la solidaritatea românilor pe timp de criză. 

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a anunțat că a discutat și cu secretarul general al Camerei Deputaților, iar anul acesta vor fi reduse cheltuielile cu aproximativ 10%. "Eu, Marcel Ciolacu, împreună cu colegii mei din aparatul din Camera Deputaţilor o să facem o economie la buget, cuprinsă între 5% şi 10% din cheltuieli. Practic, tăiem cheltuielile la CD cu 5-10%. Secretarul general m-a asigurat că putem face asta. Nu înseamnă că tăiem salarii, am învăţat lecţia asta cu tăierile de salarii pe timpul lui Băsescu şi a fost o tâmpenie. Şi cred că aceasta este abordarea corectă. Românii trebuie să vadă că eşti solidar cu efortul lor. În momentul în care ceri românilor să fie solidari cu tine, şi tu trebuie să fii aşa şi să îţi replanifici toate cheltuielile. Includem aici şi deplasările parlamentarilor, vedem înainte dacă sunt o necesitate sau nu. Toată administraţia, atât centrală cât şi locală, trebuie să facă acest lucru pentru ca populaţia să vadă că şi statul este solidar în acest efort comun de a depăşi cel mai complicat an prin care a trecut România de la al Doilea Război Mondial încoace. Este şi, cumva, o prevenţie pentru a nu fi nevoiţi de fiecare dată să luăm decizii pompieristice când există criză. E nevoie să anticipezi anumite efecte" a explicat Marcel Ciolacu. 

Cât câştigă un parlamentar în România?

Circa 46.200 de lei pe lună, fără a pune la socoteală diurna pentru zilele de lucru în comisii și decontarea transportului cu trenul /autoturismul/avionul în raport de distanță și de pachetul de transport ales. Totalul: în jur de 10.000 de euro. Sau mai mult pentru că indemnizația lunară depinde de cât de înaltă este funcția deținută. Astfel un președinte de Cameră are o indemnizație brută de 23.920 lei, iar vicepreședinții câte 22. 256 lei, potrivit site-ului Camerei Deputaților. Secretarii și chestorii au o indemnizație brută de 21.840 de lei, liderii de grup 20.800, șefii de comisii permanente 20.176, vicepreședinții de comisii 19.552 iar secretarii de comisii 19136. Toate sunt indemnizații brute, dar lor li se adaugă sumele forfetare amintite și deconturile pentru transport.

Interviul complet aici:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel