Ciolacu, anunț important pentru români. Când intrăm în Schengen terestru și scăpăm de vizele pentru SUA: Sunt convins
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
foto: Freepik
foto: Freepik
Scăpăm de Visa Waiver? Intrăm în Schengen și terestru? Ce spune premierul Marcel Ciolacu.

Premierul Marcel Ciolacu a fost prezent în platoul Antena 3 CNN unde a venit cu două vești bune, mult așteptate de toți românii. Acesta spune că, până la sfârșitul anului, intrăm și în Schengen terestru, iar din toamnă nu am mai avea nevoie de Visa Waiver pentru SUA.

"Sunt convins că anul acesta vom intra în Spațiul Schengen și terestru. Ați văzut că am avut discuții și cu cancelarul, și cu Ungaria, cu toată lumea... De 13 ani vorbim de Schengen. Eu am reușit cu Guvernul României să intrăm parțial. Cu piciorul drept. Aerian și maritim. E foarte important maritim, înțelegem cu toții de ce și ce înseamnă în acest moment, strategic, portul Constanța pentru România și pentru întreaga Europă. 

Vă mai dau o veste. Anul fiscal în SUA se termină în septembrie. Eu sunt ferm convins că-n octombrie, cel târziu, nu o să mai avem vize cu Statele Unite. Cu adevărat trebuie o mobilizare în continuare din partea românilor să meargă să-și reînnoiască vizele care mai au o perioadă scurtă până expiră. Fiindcă și Polonia a reușit acest lucru. Trebuie să înțelegem că acum e un moment istoric în care trebuie să ne implicăm" a spus Marcel Ciolacu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel