Ciolacu, amenințări cu demisia. Chirieac semnalează o „informație“ venită din partea PSD
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Agerpres
Agerpres
Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre tensiunile tot mai dese dintre PNL și PSD.

Premierul Marcel Ciolacu a ajuns astăzi la Roma, unde va avea mai multe întâlniri cu oficiali italieni, dar și cu Suveranul Pontif, la Vatican. În cursul acestei seri, în fața jurnaliștilor români, premierul a vorbit despre disensiunile dintre PSD și PNL pe tema comasării alegerilor din acest an.

Marcel Ciolacu a lansat inclusiv ipoteza renunțării la mandatul de premier, dacă PNL se va retrage de la guvernare din cauza negocierilor eșuate și dorinței de a avea candidat propriu la Alegerile Prezidențiale.

„Dacă este o decizie politică a partenerilor de coaliţie să se retragă de la guvernare, în acel moment domnul preşedinte Klaus Iohannis va primi mandatul meu de prim-ministru. Eu am intrat în acest proiect după o discuţie inclusiv cu preşedintele României că vom duce această coaliţie şi această guvernare cel puţin până în anul 2024.

Dacă ne supărăm că nu mai avem prim-ministru, cu toate că am avut prim-ministru timp de trei ani şi jumătate având un scor electoral de 20% şi ni se pare normal să avem în continuare prim-miniştri sau anumite decizii, cred că este o abordare greşită“, a spus Ciolacu, adăugând că „din discuţiile mele cu preşedintele Ciucă, şi sper să nu îl deranjeze pe domnul preşedinte Nicolae Ciucă, este exclus un astfel de scenariu“.

În cadrul emisiunii Sinteza Zilei, la Antena 3 CNN, analistul politic Bogdan Chirieac și senatorii Lucian Romașcanu (PSD) și Alexandru Nazare (PNL) au dezbătut declarațiile premierului Ciolacu prin prisma reluării negocierilor privitoare la o comasare a alegerilor din acest an.

„Din tot acest frecuș - comasări, ne-comasări, prezidențiabili, ne-prezidențiabili, ieșim din Guvern, rămânem în Guvern - cine câștigă și cine pierde?“, a întrebat Mihai Gâdea.

„Câștigă partidele suveraniste, categoric. Acea chestiune a comasării era tema de campanie și pentru AUR, și pentru USR, în sensul în care era un cal de bătaie excepțional, comasarea nefiind în regulă din niciun punct de vedere.

Din ce a spus premierul Ciolacu în această seară lucrurile intră în matca lor, adică alegerile la termen în conformitate cu legea“, a spus Bogdan Chirieac.

„Noi înțelgem acum că domnii de la PNL nu s-au hotărât să meargă într-o direcție pe tot anul și vedem până când putem face...“, a intervenit Lucian Romașcanu.

„Domnii de la PNL spun că dumneavoastră nu ați acceptat lucrul ăsta, că nu ați acceptat să aveți un candidat comun la președinția României“, a adăugat Bogdan Chirieac.

În platoul Antena 3, unde a mai fost prezent și Mugur Ciuvică, s-a expus și ideea că „negocierea nu s-a încheiat, negocierea e în derulare“.

„Domnule senator, dumneavoastră încă luați în calcul comasarea, asta ne spuneți?“, a întrebat, uimit, Bogdan Chirieac.

„Eu vreau să fac un pic de istorie ca să ne lămurim“, a adăugat Lucian Romașcanu, moment în care Bogdan Chirieac a intervenit: „Cu istoria am văzut, am lămurit-o“.

„Marcel Ciolacu a spus că mergem pe un calendar întreg și dumneavoastră (n.r. adresându-se lui Alexandru Nazare) ieșiți de la BPN-ul dumneavoastră cu un mandat de negociere doar pentru iunie. Păi înseamnă că vorbim pe paliere diferite“, a spus Lucian Romașcanu.

„PSD-ul încă ia în calcul comasarea, asta e o informație (...)“, a mai zis Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel