Ciocolata neagră creşte imunitatea. Dr. Corina Zugravu, nutriţionist: Cu cât mai amară, cu atât mai sănătoasă
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay
Nutriţionistul Corina Zugravu a vorbit despre beneficiile ciocolatei negre. 

„Ciocolata cu un conținut foarte mare de antioxidanți este sănătoasă, însă nu este un aliment minune. Să nu ne bazăm pe renunțarea la un stil de viaţă sănătos pentru a consuma doar ciocolată. Este dovedit întradevăr că are efecte pozitive.

Cu cât este mai amară şi mai puţin atrăgătoare pentru consumatori, care preferă ciocolata cu lapte sau ciocolata mai dulce, cu atât este mai sănătoasă cu mențiunea că ea îşi păstrează numărul mare de calorii.

Deci consumul în exces de ciocolată în speranța că vom fi mai fericiți doar din cauza asta s-ar putea să ajungă la nefericirea adusă de kilogramele în plus.

Conform cercetătorilor 3-4 cubulețe care pot fi consumate au 150kcal, așa că dacă le mâncăm seara trebuie să scădem din altă parte echivalentul caloric", a recomandat nutriţionistul Corina Zugravu la emisiunea News Magazine de la Antena 3.

Ciocolată caldă. Rețeta minune a Mihaelei Bilic

"Dacă tot am reputația de medic nutriționist care nu interzice nimic, profit de acest lucru și vă propun un desert de sezon: ciocolată caldă. De unde ideea de a topi ciocolată și a o transformă într-o băutură? Nu e nimic nou în asta, dacă ținem cont că la origini ciocolată se consumă doar sub formă lichidă. Inițial era o băutură amară, preparată după un ritual complex care presupunea măcinarea și fierberea boabelor de cacao. Mult mai târziu, după ce a traversat oceanul și a ajuns în Spania, rețeta ciocolatei a fost îmbunătățită prin adaos de zahăr. Meritul transformării ei într-un produs solid - tabletă de ciocolată pe care o știm astăzi - este în continuare un motiv de dispută între Franța și Elveția.

Extractul rezultat din miraculosul fruct de cacao, adică un amestec de unt de cacao, masă de cacao și zahăr. Aztecii considerau bobul de cacao hrană zeilor, un tonic cu proprietății revigorante și energizante. Ciocolată este produsul premium din categoria dulciuri și, spre deosebire de zahăr care are doar calorii goale, în ciocolată găsim o mulțime de nutrienți valoroși: amine care dau stare de bine, alcaloizi cu efect stimulant, antioxidanți, minerale și multe fibre", a transmis Mihaela Bilic.

VEZI CONTINUAREA AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel